Time management cursus: meer rust in je hoofd

Veel mensen in Nederland werken en leiden een hectisch leven. Voor veel mensen is er niet genoeg tijd op een dag en hebben na een dag hard te hebben gewerkt geen voldaan gevoel. Hierdoor krijgen mensen geen rust in hun hoofd, de taken die nog niet zijn afgerond spoken namelijk nog steeds door het hoofd. Bovendien worden sommige mensen zelfs ’s nachts wakker met de gedachte wat er allemaal nog gedaan moet worden. Dit brengt natuurlijk ontzettend veel stress met zich mee, wat uiteraard slecht is voor de gezondheid en de mind-set van een persoon.

Tijdens een werkdag zijn er veel verschillende informatieprikkels, afleidingen en onderbrekingen waardoor er niet effectief gewerkt kan worden. Hier leidt het werk onder en het zou zelfs kunnen zijn dat je hierdoor in tijdnood komt. Dit kan een oorzaak zijn voor onrust in je hoofd omdat je het overzicht en structuur in het werk kwijtraakt. Een aantal voorbeelden van impulsen die je kunnen afleiden zijn:

  • E-mail verkeer
  • Grote werkdruk door teveel taken
  • Telefoon verkeer met klanten
  • Storingen

Structuur door een time management training

Een time management training geeft je het overzicht en de structuur in het werk terug. Met deze training wordt een andere aanpak toegelicht zodat je effectiever kunt werken. Een werkmethodiek waarbij je een andere besluitvorming leert en andere denkpatronen toepast. Door een combinatie hiervan wordt werken weer effectief! Het Effectieve Werken is een aanbieder van een time management training. In een cursus van Het Effectieve Werken leer je beter prioriteiten te stellen en beter te plannen. Zo leer je inkomende communicatie te beoordelen (prioriteiten) om ze vervolgens een plekje in je agenda te geven. Twee minuten taakjes kunnen bijvoorbeeld direct uitgevoerd worden, waar andere taken in een takenlijst terecht komen. Door de methode toe te passen die geleerd wordt tijdens een time management cursus behoudt je rust in je denken en krijg je het belangrijke werk op tijd af.

Comments are closed.