Een cursus time management

Het Nederlandse leven wordt steeds hectischer. Alle technologie groeit snel en we willen alles zo snel en eenvoudig mogelijk gedaan krijgen. Dit geldt ook voor werkend Nederland. Het werk moet steeds sneller gedaan worden en met de komst van de mobiele telefoons, tablets en e-mail nemen de onderbrekingen tijdens de werktijden alleen maar toe. Heb je veel te maken met deze onderbrekingen en tijdgebrek? Dan doe je er goed aan om een nieuwe werkwijze te creëren voor jezelf waardoor je meer rust krijgt. Een cursus time management kan jou hierbij helpen.

Wat leer je bij een cursus time management

Een cursus time management leert jou hoe je efficiënt om kan gaan met de tijd die je te besteden hebt. Het inplannen van taken lijkt voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar in de praktijk blijkt dit vaak niet zo eenvoudig te zijn. Zo heb je namelijk geen invloed op de onderbrekingen zoals telefoontjes van klanten en vragen van collega’s. Het is belangrijk dat je weet hoe je met deze onderbrekingen om moet gaan, zodat het jouw planning niet beheerst.

Prioriteiten stellen en omgaan met onderbrekingen

Een cursus time management helpt jou de theorie direct in de praktijk te brengen. Het leren omgaan met onderbrekingen is hier een goed voorbeeld van. Je leert hoe je jouw collega’s op de hoogte brengt van je nieuwe werkwijze en tips om je hier ook echt aan te houden. Daarnaast is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Dit helpt je bij het ‘nee’ zeggen tegen bepaalde taken en duidelijk voor ogen hebben wat op dat moment voorrang heeft en af moet.

Naast het prioriteiten stellen en omgaan met externe prikkels is het managen van je inbox ook een belangrijke rol in de cursus time management. Een overvolle inbox zorgt namelijk voor een drukkend en stress gevoel, wat erg vervelend is en negatieve invloed heeft op het werk. Tijdens de cursus leer je hoe je het beste jouw tijd in kan delen waardoor je de e-mails in de inbox wel beantwoord en de belangrijke niet mist. Maar dat je toch de belangrijke taken van die dag af krijgt. Alvast een tip: Schakel alle meldingen voor een nieuwe e-mail uit en plan vaste tijdstippen per dag voor het checken van e-mails en het beantwoorden hiervan.

Een cursus time management voor meer focus en concentratie

Een cursus time management zorgt er ook voor dat jij meer focus hebt op je werk en ook veel beter kunt concentreren op jouw taken. Het creëert rust in je hoofd waardoor jij je planning eenvoudiger kunt halen elke week weer. Je plant taken efficiënt in en boekt daardoor meer tijdswinst. Deze tijd kun je besteden aan belangrijke taken of om collega’s te helpen. Zo sluit jij elke werkdag met een voldaan gevoel af.

Comments are closed.