Zelfvertrouwen is vrijheid

Stoppen met bevestiging zoeken is sleutel tot zelfvertrouwen

Je kent het wel. Je gaat een lekker avondje stappen en wilt een mooi vrouw aan de haak slaan. Vol met goede moed stap je de kroeg binnen en kijkt om je heen. Er is veel vrouwelijk schoon en dit gaat jouw avond worden. Vanavond is het bingo!

Echter, aan het eind van de avond realiseer je dat je toch met lege handen staat en vraag je je af waar het precies mis is gegaan. Ze zullen vast wel preuts zijn of te druk met hun vriendinnen. Je had gewoon geen kans om er in te komen. Zelfs je eigen vrienden spelen voor cockblocker.

Maar heb je wel eens bedacht dat het aan jezelf kan liggen? Heb je wel eens bedacht dat het aan jouw behoefte tot GOEDKEURING kan liggen?

Bevrijd jezelf!

Het enige dat jou namelijk in de GEVANGENIS van jezelf kan houden is het ZOEKEN naar bevestiging in de reacties van anderen. Misschien was er wat er echt gebeurde die avond het volgende. Misschien liep je wel weg van een prima gesprek om dat je helemaal addicted bent aan goede reacties en lopen te snel weg omdat je te bang was een negatieve reactie te krijgen. Misschien wilde je in alles wel een bevestiging zien van anderen dat je best wel goed / populair / wat dan ook bent.

Laat ik het anders zeggen. Als je een saaie stapavond had. Een avond had dat je geïrriteerd was. Een avond dat je je aan de bar stond te vervelen. Een avond waarop je je een beetje ongemakkelijk voelde. Een avond waarop je alles deed wat je normaal ook zou doen, maar het gewoon niet lukte. Vraag je jezelf dan eens af of dat kwam doordat je BEVESTIGING aan het zoeken was.

Zelfvertrouwen is het tegenovergestelde van bevestiging zoeken

Waarschijnlijk zocht je onbewust naar het BEWIJS in de wereld om je heen dat ze wel oké vonden. Onbewust, want in principe gaat niemand hier bewust naar zoeken. Dit gebeurt door middel zoeken naar positieve responses op wat jij zegt, hoe je overkomt, op je lichaamstaal, op alles.

Hoe zou het zijn als jij absoluut geen goede reacties nodig hebt en dan actie onderneemt. Volgens mij is dát het recept voor het een geslaagde avond. Actie is gebaseerd op wat JIJ wilt en wie JIJ sexy vind.

Als je wel naar goeie reacties zoekt; dan kun je er 30 hebben, maar dan voel je je achteraf smerig man! Een klote gevoel van waar ben ik mee bezig. Ook zul je niet eens zo vaak leuke reacties krijgen, omdat je leuke reacties van mensen wilt afnemen. Je wilt iets van ze afpakken. Niet doen.

Verslaafd aan bevestiging

Ik zal je wat vertellen. In het begin was ik bang om gesprekken te beginnen vanwege negatieve reacties. Na wat oefenen was ik bang om leuke gesprekken te verpesten.  Ik liep al weg na 2/3 minuten. Het werd zo erg dat ik heel erg goed werd in gesprekjes beginnen: 20 keer waarvan ik 18 keer kon zoenen of een telefoonnummer voor een volgend afspraakje kon vragen. Toch ging ik met lege handen naar huis..

Waarom? Omdat ik verslaafd was aan positieve reacties die een “reflectie zouden zijn voor hoe awesome ik was, of hoe hoog mijn status wel niet was en hoe erg de dames mij wilden”. Ik was nog steeds bezig met bevestiging zoeken. Hoe ik er nu tegenaan kijk is dat al die reacties uiteindelijk niets betekenen. Je hebt er NIETS aan.

Trust me: je hebt niet veel aan goeie reacties. Als je het doet ga je naar huis met eem raar gevoel. Je weet eerst niet was het is want “Het ging toch erg goed?” Na een tijdje (of terwijl je dit leest) kom je erachter: JE ZOEKT VALIDATIE!

Validatie zoeken verneukt je zelfvertrouwen

Ik ben de laatste tijd weer een aantal keer in de val gelopen en was weer uit op positieve reacties: kreeg ik die niet dan ging ik maar door totdat ik ze had.  En hoe meer je er naar op zoek gaat hoe slechter het gaat. Toen ik terug kwam van Australië met mijn succes daar wilde ik in Nederland het bewijs zien dat ik “nog steeds zo goed was.” Dan gaat het niet meer om de gezellige vrouwen of leuk contact opbouwen met nieuwe mensen. Je stopt met voelen en je voelt de liefde niet meer.

Je gedraagt je dan zo vreemd tegenover jezelf dat andere mensen dit ook gaan merken. Vrouwen kijken namelijk naar je of je je zelfvertrouwen haalt aan hoe zij op jou reageren. Als zij door hebben dat jij je zelfvertrouwen haalt uit hun reacties; dan BOEM ben je weg. Einde gesprek en je verdient het. Je bent niet eens oprecht en eerlijk tegen jezelf. Je bent je zelfrespect en je eigen liefde kwijtgeraakt.

Twee oplossing voor blijvend zelfvertrouwen

Ten eerste zijn er “dirty goals” en “clean goals”. Je moet dirty goals zijn prima om voor de lol te hebben, maar je wilt die echt op de zijlijn houden. Een clean goal is altijd te halen. Een dirty goal is een iets waar je je kortstondig zelfvertrouwen uithaalt en die je uiteindelijk meer in de weg zit dan je helpt. Het is de bedoeling dat je clean goals krijgt – enkele voorbeelden zijn:

  • Oprechte en diepe trots op jezelf
  • Oprechte en gemeende liefde voor jezelf
  • Diepe blijdschap in grote en in kleine dingen
  • Een interessant leven
  • Liefde/aandacht durven geven

Ten tweede, moet je juist bewust niet naar positieve reacties zoeken.

Je moet tegen een vrouw durven zeggen: “Ik vind je leuk” en geen positieve reactie nodig te hebben. Het moet genoeg zijn om zelf-respect te hebben en te doen wat JIJ echt wilt! Als je dit doet ben je AANTREKKELIJKER DAN 99% VAN ALLE MANNEN DIE ZIJ ONTMOET!

Een mooie opdracht is om de volgende keer dat je uit bent heel simpel tegen 3 vrouwen te zeggen. “Hoi, Ik vind jou leuk/interessant/sexy.” En dan gewoon niets terug te verwachten. Geen positieve reactie en geen negatieve reactie. Gewoon helemaal niks. Dit is jouw opdracht om te ontdekken dat je niks nodig hebt.

Zelfvertrouwen: de mate waarin je in jezelf gelooft

Al je zelfvertrouwen zit er uiteindelijk in hoe erg je in jezelf gelooft. Zonder geloof ben je niks. Zonder jezelf op de eerste plek in de wereld te zetten blijf je gevangen in een gevangenis. Dan wordt er voor jou bepaalt wat je moet doen en hoe je moet reageren. Je kan je misschien wel totaal bewust zijn van dit alles, maar als je je gedrag niet aanpast maakt het geen reet uit.

Dit is niet iets waar je jezelf zomaar even overheen zet. Zoals ik al heb gezegd, dit is iets wat je blijft houden. Ongeacht hoe goed je bent. Een echte sekswaardige man is nooit opzoek naar zijn eigenwaarde in de reacties van anderen, dus ook niet van bekenden. Niet jij. Jij bent vrij van alle sociale druk van vrouwen, mannen, op je werk, waar dan ook.

Train dit en je kunt alles aan. Dan pas ben je echt vrij om te zijn wie je BENT. En te doen waar jij zin in hebt. Dat is de eigenlijke reden waarvoor jij hieraan bent begonnen: het gevoel van ultieme vrijheid! Ga ervoor!

En dan nog iets… De meeste mannen snappen vrouwen niet. Ze zoeken naar trucjes en openingszinnen, terwijl ze niet realiseren dat als het aankomt om te leren hoe je vrouwen ontmoet, geen enkele truc gaat je helpen als je niet door hebt hoe het spel gespeeld wordt.

Comments are closed.