Winnaars Nederlandse Bouwkampioenschappen 2012

Tegelzetter Jeroen Sanders uit Deurne, metselaar Reno de Ling uit Gilze en timmerman Bas Kerkwijk uit Ammerzoden zijn donderdag 15 november 2012 uitgeroepen tot de winnaars van de Nederlandse Bouwkampioenschappen 2012.

Prijsuitreiking

De Nederlandse Bouwkampioenschappen werden gehouden bij opleidingsbedrijf S.B.R.Amersfoort B.V. te Amersfoort. Donderdagmiddag 15 november reikten Timo Jansen, directeur S.B.R.Amersfoort B.V. ,Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon en Rob van Bekkum, voorzitter afdeling Amersfoort e.o. van Bouwend Nederland de prijzen uit.

Timmerwerkzaamheden

Bas Kerkwijk won de titel in zijn onderdeel timmerwerk. “Ik had dit echt niet verwacht. De werkstukken van de andere jongens zagen er ook goed uit en bij je eigen werkstuk zie je ieder minpuntje.” De Nederlands Bouwkampioen tegelzetten Jeroen Sanders, straalt van blijdschap. “Ik vind dit helemaal geweldig. Ik dacht dat ik een beetje in het midden zat, dus ik ben echt heel blij.” In de categorie metselen werd Reno de Ling benoemd als winnaar. “Hier kwam ik voor. Ik ben super blij. Ik heb hard getraind en mijn doel bereikt. Vannacht zal ik vast heel erg lekker slapen.”

Vier dagen hard werken

De winnaars hebben samen met veertien andere deelnemers (in totaal vijf tegelzetters, zes metselaars en zes timmerlieden) vier dagen hard gewerkt aan pittige werkstukken. Voor de timmerlieden stond er een kapconstructie op het programma, waarin een aantal moeilijke elementen was verwerkt. De tegelzetters hebben de vlag van Duitsland en de Brandenburger Tor in kleurrijk tegelwerk uitgevoerd. Daar kwam veel snijwerk aan te pas. Ook de metselaars hebben in een muur de Brandenburger Tor verwerkt, evenals een groot glas Duits bier.

De deelnemers aan de Nederlandse Bouwkampioenschappen hebben eerder dit jaar deelgenomen aan de regionale bouwkampioenschappen, die zijn gehouden in Den Haag, Nijmegen en Zwolle. De beste twee per beroepscategorie mochten hun regio vertegenwoordigen in Amersfoort.

Comments are closed.