Werken met Microsoft Office

Microsoft office is waarschijnlijk wel het bekendste office pakket dat er bestaat. Het is een kantoorsoftwarepakket dan geschikt is voor Windows, Windows Phone, Mac OS X en Android. Het softwarepakket is immens populair onder zowel particulieren als bedrijven.

Microsoft office is allemaal begonnen met drie programma’s Word, Excel en PowerPoint. In de jaren die hierop volgden kwamen er steeds meer nieuwe updates van deze programma’s uit en kwamen er ook steeds meer applicaties bij. Tegenwoordig zijn er dus heel wat dingen die gedaan kunnen worden met Office, zo heb je bijvoorbeeld Outlook voor de mail, Access voor gegevensbeheer en OneNote als notitieprogramma.

Momenteel is de versie Microsoft Office 2013 alweer uitgebracht en hierin zijn weer flink wat updates gekomen. Daarnaast werkt Microsoft Office 2013 nu beter op de nieuwe Windows 8 versie. Een versie van Microsoft Office die in 2011 definitief op de markt is gekomen is: MS Office 365. Microsoft gaat natuurlijk mee met alle ontwikkelingen die gaande zijn binnen de IT. En één van deze ontwikkelingen is: Cloud computing. Hierbij maak je als het ware gebruik van een online wolk waar je al je bestanden en documenten opslaat. Je bestanden sla je dus niet meer op de computer, maar op een online server. Dit is een hele handige oplossing omdat je hierdoor altijd je bestanden nog terug kunt krijgen wanneer je computer gecrasht is. Daarnaast kun je er ook vrijwel op elke locatie bij. Je hebt namelijk alleen een werkende internetverbinding nodig en je inlogcode. Bij Microsoft Office 365 kun je als bedrijf of als particulier een pakket kopen in abonnementsvorm en deze bevat alle standaard microsoft office programma’s en daarnaast nog veel extra online diensten.

Comments are closed.