Welke overeenkomst hebben oldtimers en vliegende auto’s?

Vroeger dachten meeste mensen dat we in deze tijd al gebruik zouden maken van vliegende auto’s en huishoudrobots zouden hebben voor het schoonmaken en de boodschappen. Maar hoe komt het dat we nog niet zover zijn? De technologie blijft zich ontwikkelen in alle velden maar hoe komt het nou dat we nog steeds in ‘normale’ auto’s rondrijden?

In de bekende film Back to the future met Marty McFly werd al gesuggereerd dat we in deze tijd allemaal in vliegende auto’s zouden rijden. De technologie is er gek genoeg wel, we hoeven maar naar treinen te kijken en naar militaire voertuigen. Er zijn al treinen die als het ware zweven door middel van ‘Maglev’, die techniek is te vergelijken met het omgekeerde effect van magneten. De magnetische kracht zorgt voor energie die de treinen laten zweven en kracht geven om vooruit te komen. In het leger zijn er zelfs al magnetron wapens en voertuigen die bijna de snelheid van UFO’s halen. De technologie is er dus wel, maar nog niet klaar voor de massa.

  • Je oude oldtimer verkopen om een vliegende auto te kopen

Maar hoe komt het nou dat de technieken nog niet worden toegepast op hedendaagse auto’s? We staan er toch allemaal om te springen om de oldtimer te verkopen en een stoere vliegende gepimpte bolide aanschaffen?

  • Een vliegende auto kopen

De technologie is er, het is wetenschappelijk bewezen dat het uitvoerbaar is en sterker nog: het bestaat al! De enige reden waarom ze nog niet verkocht worden is omdat het simpelweg onbetaalbaar is voor de normale mensen. Het is hetzelfde met plasma schermen, die bestaan al erg lang, ze zijn eigenlijk ontwikkeld voor de ruimtevaart omdat ze klein en licht zijn voor in de ruimte, het was alleen erg lang onbetaalbaar voor de standaard burger. Vandaar dat het pas jaren later in de winkels werd verkocht terwijl het al lang bestond.

Dat is precies hetzelfde met vliegende auto’s: ze zijn er maar zijn simpelweg onbetaalbaar voor de mensen op dit moment.

Ze kunnen de auto’s nog niet op de markt zetten voor degenen die het wel kunnen betalen omdat het zou betekenen dat er ook allerlei maatregelen getroffen moeten worden voor die paar mensen: er moet rekening worden gehouden met luchtverkeer, milieuvervuiling, lucht politie enzovoort. Er zou een hele structuur moeten worden bedacht met wetten en regels net als wat wij nu hebben voor het normale verkeer maar dan aangepast op het luchtverkeer, dat is natuurlijk de moeite niet waard als er maar een paar mensen zijn die dat soort auto’s kunnen betalen.

 

  • Wat zou de verkoop van vliegende auto’s betekenen voor de economie?

De overgang van een classic auto verkopen naar een vliegende auto kopen is bovendien lang niet zo simpel als meesten mensen denken, er zitten heel wat ogen en haken aan. Heel veel sectoren worden daardoor beïnvloed, dat heeft uiteraard dus ook gevolgen op de economie onder anderen. Stel je voor dat elke eigenaar zijn oude auto verkoopt,wat gebeurt er dan? Als iedereen van de oude auto af wil dan zijn er ook geen kopers meer voor die type auto’s, wat inhoudt dat ze vernietigd moeten worden, waar moet al die afval naartoe? Als mensen de auto niet kunnen verkopen omdat ze niet meer gewild zijn, hoe komen ze aan geld om de nieuwe vliegende auto te kopen? Dan moeten er ook monteurs worden opgeleid die dat soort auto’s kunnen repareren, daar moeten dus opleidingen voor komen,scholen enzovoort. Hoe gaan ze het verkeer regelen in de lucht? Wat gebeurt er bij een lucht ongeval? Er zijn dus heel veel maatregelen die getroffen moeten worden om deze vorm van vervoer mogelijk te maken voor de standaard burger. toch blijft het een mogelijkheid voor de toekomst, als iemand Opa 40 jaar geleden had uitgelegd wat een touchscreen is of een USB stick dan had hij je uitgelachen, dat geldt nu voor ons met vliegende auto’s.

Comments are closed.