Wel of niet de hypotheek oversluiten?

Een hypotheek oversluiten behoort niet tot een dagelijkse activiteit. Het is niet iets dat je zo even doet. Het vergt veel tijd en precisie, het is iets waar je aandachtig mee bezig moet zijn. Het is dan ook verstandig om professionele hulp in te schakelen wanneer je een hypotheek wilt oversluiten.

Huidige hypotheek
Voldoet je huidige hypotheek nog aan je wensen? Is de te betalen rente nog marktconform? De economie veranderd, net als de wetgeving. Om die reden is het goed om eens kritisch te kijken naar je huidige hypotheek. Ondanks dat het wijzigen van je hypotheek bijvoorbeeld kosten voor het oversluiten met zich mee brengt, kan het toch verstandig zijn om de huidige hypotheek over te sluiten.

Waar moet je rekening mee houden?
Wanneer je de huidige hypotheek wilt oversluiten zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Want is oversluiten in jouw specifieke situatie verstandig? En waarom zou je juist nu kiezen voor het oversluiten van je hypotheek. Redenen om juist nu je hypotheek over te sluiten zijn:

  • Huidige rente is lager
  • Maandlasten zijn lager
  • Hypotheek hoger dan de huidige marktwaarde,
  • Met zekerheid meer aflossen
  • Rentevaste periode is ten einde
  • Je wilt graag je woning verbouwen
  • Gewijzigde persoonlijke situatie

Onafhankelijk advies
Wanneer u onafhankelijk advies wil inwinnen over het wel of niet oversluiten van uw huidige hypotheek, kunt u terecht bij hypotheeksteun. Deze organisatie beschikt over bijna iedere geldverstrekker van Nederland. Dit heeft voor jou als voordeel dat ze je bijna altijd de laagste hypotheekrente aan kunnen bieden en de optimale hypotheek voor je regelen. Door de deskundigen die werkzaam zijn bij hypotheeksteun kunnen ze altijd voor elke situatie kijken wat de beste oplossing is. Jouw situatie is namelijk uniek en geen enkele situatie is het zelfde. Vrijblijvend advies aanvragen voor jouw situatie over hypotheek oversluiten kost u niets, maar schept wel heel veel duidelijkheid.

Comments are closed.