Wat te doen als een CD-rom in uw DVD speler vast zit?

U heeft het wel al eens voor gehad, een CD-ROM die vastzit in uw DVD lezer of DVD schrijver van uw computer. Vooraleer onmiddellijk naar een computer hersteller te gaan, kan je best eerst zelf enkele dingen proberen. In dit artikel leg ik kort uit wat je eventueel eerst kan proberen. Let wel, deze tips zijn enkele dingen die u kan doen, de kans bestaat dat het probleem groter is en dat je alsnog naar een computer hersteller dient te gaan, deze mensen hebben speciale apparatuur om de betreffende DVD lezer of schrijver uit de computer te halen en handmatig te openen.

DVD-RW

  • Het probleem bevindt zich op de knop van de DVD-speler.

In dit geval kan je via uw geïnstalleerde software in Windows uw externe schijf proberen te openen, dit doe je best als volgt.

Ga naar “Deze computer” en zoek uw optische drive. In de meeste gevallen is dit DVD-RW (E:), klik vervolgens rechts op het icoon en selecteer uitwerpen. Als dit werkt, is hoogstwaarschijnlijk de drukknop van de DVD-lezer stuk en dien je hem best te vervangen, of uw CD-ROMs altijd via deze weg uit te werpen.

Als dit het probleem niet oplost, kan het zijn dat een of ander programma de goede werking van de CD-ROM lezer tegen houdt.

Probeer hiervoor eerst eens uw computer opnieuw op te starten.

Wanneer dit alsnog niet werkt, kunnen we stellen dat het probleem niet aan Windows ligt, dan kun je nog één ding proberen.

Hiervoor dien je eerst uw computer terug af te sluiten, en niet terug op te starten.

  • Handmatig de CD-ROM drive openen

Neem een fijn voorwerp, zoals een tandenstoker of een open geplooide paperclip en steek dit in het hele kleine gaatje aan de voorkant van uw CD-rom lezer. Dit is de noodknop wanneer er geen stroom op de computer zit. Hiermee zou de CD-ROM lezer voorzichtig open moeten gaan.

Wanneer je de truuk met de paperclip voortdurend dient te gebruiken, heb je hoogstwaarschijnlijk een kapotte CD-ROM speler en stel ik voor hem eventueel te vervangen.

Comments are closed.