Wat kan een sloperij voor jou betekenen?

Een sloperij is een bedrijf waar men onder meer auto’s kan demonteren. Je hebt natuurlijk ook nog vele andere voertuigen op de Nederlandse wegen. Denk aan vrachtwagens, tractoren, kraanauto’s en bussen. Deze voertuigen worden vaak bij gespecialiseerde bedrijven gedemonteerd. Vaak worden de onderdelen verkocht aan internationale handelaren en bedrijven. Bij een sloperij waar men louter auto’s sloopt gaan de onderdelen vaak naar handelaren in eigen land. Sloopauto gevraagd is vaak het motto. Sloperijen bij de Duitse en Belgische grens zullen natuurlijk wel andere klanten over de vloer krijgen.

Zoek je speciale auto onderdelen?
Een autosloop sloopt echt niet alleen sloopauto’s. Bij veel mensen is er nog een verkeerd beeld over wat een sloperij nog precies doet. Een sloperij is niet een laatste rustplaats voor de auto alleen. De sloopauto wordt ook niet een stukjes gesneden en dat daarmee de kous af is. Integendeel, een sloopauto herbergt genoeg onderdelen die bruikbaar kunnen zijn. Welke onderdelen dat zijn hangt af van de soort auto en de leeftijd. Als jij een auto van 10 jaar oud naar de sloop komt brengen en je denkt dat hier weinig bruikbare onderdelen in zitten, dan kun je het bijvoorbeeld mis hebben. Een auto van tien jaar kan nog best wel waarde hebben.

Een auto van twintig jaar heeft daarentegen vaak een stuk minder onderdelen die goed bruikbaar zijn. Logisch, want hoe ouder een auto, hoe groter de kans dat deze minder waard is als het om onderdelen gaat die in de auto zitten.

Comments are closed.