Wat is SAP HANA?

SAP HANA is een hybride in-memory database die is geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de parallelle databewerking uitgevoerd wordt op de verschillende nodes die beschikbaar zijn. Op een overzichtelijke wijze zorgt het product voor een scherp en duidelijk beeld van alle informatie die binnenkomt. Het simplificeren van informatie zodat het eenvoudig wordt er een beeld van te krijgen, vormt een belangrijk onderdeel van het proces. Daarnaast zijn een aantal voorbereidende werkzaamheden niet meer nodig. SAP HANA maakt grote hoeveelheden data snel toegankelijk en inzichtelijk. Het gaat daarbij om gestructureerde en ongestructureerde data.

Waarom men kiest voor SAP HANA

De term SAP HANA staat voor High Performance Analytic Appliance. Het betekent in de praktijk een geheel nieuw ontwikkeld platform voor real-time business. Deze business heeft door de SAP HANA een goed overzicht van alles wat er gebeurt. Of het nou gaat om analyses, planning, voorspellingen of transacties; dit platform geeft alle ruimte en mogelijkheden aan de gebruiker om inzicht te krijgen in het proces.

De mogelijkheden

Er zijn twee gebieden waar SAP HANA het best op kan worden ingezet.  BI is een ‘data bron onafhankelijke appliance’ die u de moeilijkheid geeft om enorme hoeveelheden data en informatie direct te analyseren en inzichtelijk te krijgen. Hierbij is het een handig voordeel dat er geen moeilijke aggregaten hoeven te worden gemaakt. Daarnaast brengt BP Solutions voor Business Suite een ‘database appliance’ naar u toe die is gebaseerd op dezelfde technologie als het hoofdproduct. Dit zorgt in de praktijk voor een aanpak waarbij software en hardware hand in hand een geoptimaliseerde oplossing mogelijk maken. Uiteraard zijn deze gecertificeerd. De oplossing werkt met een multi-node structuur. Hierbij is de schaalbaarheid en de beschikbaarheid eenvoudig mogelijk dankzij deze geavanceerde techniek.

BP Solutions

BP Solutions is een bedrijf dat deze technologie oplossingen op een presenteerblaadje aanbiedt. Als premium business partner van IBM heeft het jarenlange ervaring op het gebied van technische oplossingen van allerlei complexe systemen. SAP HANA vormt een belangrijk onderdeel van de implementatiewerkzaamheden van het bedrijf.

Comments are closed.