Wat is mijn auto waard als ik deze naar de sloop breng?

Heb je een auto die je naar het autodemontage bedrijf wilt brengen? Dan is het logisch dat je wilt weten wat zo’n voertuig nu waard is. Je kunt een afbeelding van de auto naar een aantal sloperijen sturen om te kijken hoeveel je voor je auto kunt krijgen, uiteraard samen met bepaalde specificaties. Denk in het laatste geval aan het bouwjaar, het type, et cetera. Op basis van deze gegevens kan een autosloperij redelijk inschatten wat de waarde ongeveer is.

De daadwerkelijke waarde kan pas worden bepaald als een medewerker van een autosloperij, ook wel een taxateur genoemd, de auto ziet. Nadat de medewerker de taxatie heeft gedaan zal er een definitieve prijs uitrollen. Als er een groot verschil is tussen de eerder aangegeven prijs, die je per mail hebt ontvangen, en de prijs die je na de taxatie hebt gehoord, dan kun je beter naar een andere sloperij gaan. De kans bestaat dat ze je een loer draaien.

Misschien wil je niet te veel tijd besteden aan het bepalen van de waarde. Veel geld zul je er natuurlijk niet aan over houden, dus is het logisch dat je het allemaal snel afgehandeld wilt hebben. Je kunt er daarom ook voor kiezen om voor het eerste de beste aanbod te kiezen. Je kunt dan een afspraak maken om de schadeauto te laten ophalen. Bij de overdracht van de auto ontvang je een vrijwaringsbewijs van de sloperij en ben je niet meer verantwoordelijk voor de auto.

Comments are closed.