Wat is een e-sigaret?

De e-sigaret is nog altijd bezig met een grote opmars in Nederland. Het is ook absoluut geen trend of hype die na een bepaalde tijd zal overwaaien. Er zijn veel rokers die willen stoppen met roken, maar die het moeilijk vinden om te stoppen met roken. De reden dat ze willen stoppen met roken heeft vooral te maken met de schadelijke stoffen die de sigaret bevat en omdat het roken van normale sigaretten een dure bezigheid is. De e-sigaret kan beide effecten wegnemen. Steeds meer mensen stappen daarom over van de normale sigaret op de e-sigaret. Dit is ook niet zo gek omdat het vele voordelen heeft ten opzichte van de normale sigaret.

Wat is eigenlijk een e-sigaret? Het is in feite een inhalator die lijkt op een traditionele sigaret. Al is dit afhankelijk van het design. In vergelijking met de normale sigaret verbrandt de e-sigaret niet en bevat het ook geen tabak. Tijdens het dampen wordt er vloeistof verdampt. De vloeistof wordt ook wel een liquid genoemd. Het voordeel van e-smoking is dat er geen giftige stoffen vrijkomen tijdens het roken. Bij het roken van normale sigaret inhaleer je giftige stoffen zoals teer en koolmonoxide. Dit is zeer schadelijk voor je gezondheid. E-sigaretten bevatten overigens wel nicotine, maar je kunt zelf de dosering bepalen. Er zijn ook varianten die geen nicotine bevatten. Je kunt het daarom uitstekende gebruiken als je wilt gaan afbouwen met nicotine, want dat is uiteindelijk wat de verslaving veroorzaakt.

Het kopen van de e-sigaret

Als je een e-sigaret aan wilt schaffen kan het lastig zijn om de juiste e-sigaret te vinden die bij jouw wensen past. Er zijn namelijk veel aanbieders waardoor je misschien niet weet bij wie je terecht moet. Kijk op www.esigaretervaring.nl als je ervaringen van gebruikers wilt lezen. Daarnaast kun je via deze website een e-sigaret aanschaffen en allerlei informatie vinden over deze vorm van roken.

Comments are closed.