Wat is de reden dat mensen hun auto naar de sloop brengen?

In veel gevallen is een ongeluk met het betreffende vervoersmiddel de oorzaak die er voor zorgt dat de mensen hun auto bij de sloperij aanbieden. In sommige gevallen kan ook een defect onderdeel van de auto er voor zorgen dat de auto bij de autosloperij aangeboden wordt. Als de kosten voor de reparatie erg hoog uitvallen dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de auto te laten slopen.

Belangrijke dingen om te weten als je een sloopauto bezit

Als je een sloopauto in je bezit hebt is dat een auto die niet meer in staat geacht wordt om mensen veilig te vervoeren van punt a naar punt b. Als je met deze auto de weg op gaat loop je het risico om bekeuringen van de politie te ontvangen en boven alles loop je natuurlijk zelf ook gevaar, want stel je voor dat je een ongeluk veroorzaakt en dat is niet ondenkbaar aangezien je auto niet meer geschikt is als vervoersmiddel.

Want als de remmen weigeren en je rijdt in op een file met 100 km per uur dan loop je een groot risico op ongelukken. Als de auto bij je opgehaald wordt moet je ook altijd om een vrijwaringbewijs vragen zodat je aan kunt tonen dat de auto niet meer tot jouw eigendom behoort.


Wat kun je nog meer met een beschadigde auto laten doen?

Je kunt bij niet  ernstige schade er ook voor kiezen om de auto te laten repareren bij een autogarage door een auto monteur. Dat kan een aardige rekening worden afhankelijk van de schade daarom moet je van tevoren altijd een verwachte prijs opvragen voor de reparatiewerkzaamheden. Zo kun je goed inschatten of je de reparatie uit wilt laten voeren of niet.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Comments are closed.