Wat doet een autosloperij precies?

Nog veel mensen in Nederland hebben een verkeerd beeld van een autodemontage bedrijv. Veel mensen denken dat een autosloperij louter afgedankte auto’s sloopt en dat auto’s die naar een autosloperij worden gebracht direct worden gesloopt, maar dit is een misvatting. Daarnaast worden ook schade auto’s met regelmaat naar de sloperij gebracht. Van een klassiek autokerkhof is er dus niet altijd sprake.

Onderdelen worden gerecycled
Het personeel van een autosloperijen of schrootverwekingsbedrijven doen meer dan het slopen van een auto. Men moet weten dat veel onderdelen van een sloopauto opnieuw kunnen worden gebruikt. Men kan van een auto allerlei grondstoffen verzamelen die waardevol zijn. Denk hierbij aan grondstoffen zoals koper, aluminium of lood. De auto’s zelf bevatten allemaal apparatuur die nog gebruikt kunnen worden en soms ook vrij kostbaar zijn.

Bij een autosloperij kun je in ieder geval terecht voor het laten slopen van je eigen auto. Bij een schrootverwekingsbedrijf kun je soms ook terecht met je potentiële sloopauto, maar je kunt hier in ieder geval altijd terecht als je huishoudelijke apparaten hebt die zijn afgedankt. In de meeste gevallen zul je niks ontvangen voor dit soort goederen, maar zo kom je wel op een milieuvriendelijke manier van je goederen af en belanden deze goederen niet in de natuur waarbij ze voornamelijk voor vervuiling zorgen.

Het vinden van een professionele sloperij of een professionele schrootverwerker is in ieder geval niet lastig. Er zijn in ons land tientallen bedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in het slopen of verwerken van auto’s.

Comments are closed.