Wasmachine verstopt? Lees hier wat te doen!

Om te voorkomen dat uw wasmachine verstopt raakt kunt u het volgende doen.

Wasmachine verstopt? Maak de pomp van de wasmachine een aantal keer per jaar schoon. De ene wasmachine gebruikt de pomp meer dan de ander. Hiernaast is de ene wasmachine beter schoon te houden dan de ander. In de handleiding van de machine vindt u de instructies van het schoonmaken en onderhoud. Stel dat u uw wasmachine tweedehands heeft gehaald dan kunt u ook een specialist bellen en daar informeren hoe u uw wasmachine het beste kan reinigen. Als de wasmachine een gek lawaai maakt tijdens het pompen dan zit er misschien iets in de trommel zoals geld of een knoop. Check om dit te voorkomen altijd de zakken voor u de was in de machine doet.

Hoe maak ik de afvoerpomp van de wasmachine schoon?

Als eerst is het van belang dat men de stekker uit het stopcontact haalt. Zet een bak voor de wasmachine ervoor in het geval er water uitkomt.
Erna kunt u het pompdeurtje openmaken. Trek voorzichtig de noodaftapslang uit de wasmachine lig deze in het bakje en draai de pompdeksel los. Draai de pomp uit de schoepenrad waardoor je kan zien of er iets vastzit. Het schoonmaken kan met een borsteltje of pak gewoon een oude tandenborstel en maak hiermee de binnenkant schoon. Zet vervolgens de dop er weer op (noodaftapslang) en zet deze terug. Draai de pompdeksel helemaal vast en sluit de pompdeur.

Wasmachine nog steeds verstopt? Bel dan een erkende loodgieter/monteur.

Comments are closed.