Waarom zou ik mijn ogen laten laseren?

Ondanks dat het laseren van je ogen tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is voor brildragende mensen zijn er ook velen die hier nog sceptisch tegenover staan. Is deze scepsis terecht of zou iedereen met een bril een ooglaserbehandeling moeten overwegen?

Ogen laseren kan volgens de diverse aanbieders een uitkomst zijn voor zowel brildragers als mensen die geen bril hebben. Er zijn bijvoorbeeld verhalen bekend van sporters die op zich prima kunnen zien maar ogen laseren overwegen omdat zij dan bijvoorbeeld in staat zijn om nog meer diepte te kunnen zien. Denk maar eens aan een tennisser die door ogen te laseren nog beter in kan schatten waar een tennisbal terecht komt.

Ogen laseren is dus niet alleen iets voor mensen met een bril maar ook voor mensen die om andere redenen hun zicht willen verbeteren. Wel moet hierbij ook gezegd worden dat ogen laseren niet voor iedereen een oplossing is. Klinieken kunnen vaak maar tot een beperkte sterkte ogen laseren. Indien je dus een bril draagt met een relatief grote sterkte dan kan ogen laseren je niet altijd van je bril afhelpen. Toch is het wellicht ook voor deze mensen fijn om een bril met mindere sterkte te kunnen dragen met behulp van ogen laseren.

Comments are closed.