Waarom kiezen voor een composiet vlonderplank

Niet alleen het uitzicht is een factor bij de keuze van terrasplanken en tuinomheiningen. Vandaag de dag houden we ook rekening met factoren als duurzaamheid, onderhouds- en milieuvriendelijkheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat tropisch hardhout steeds meer terrein inboet ten opzichte van composiet. Het materiaal is niet alleen 100% recyclebaar, het biedt ook tal van andere ecologische voordelen.

PEFC hout & kunststof composiet

Het materiaal oogt niet alleen warm en natuurlijk, het is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het gebruikte hout in composiet oplossingen is puur PEFC-hout, een sluitende garantie op milieuvriendelijkheid. PEFC is een internationale non-profitorganisatie die erop toeziet dat er niet meer bomen worden gerooid dan er worden aangeplant. Verder waakt PEFC over de biodiversiteit. Met meer dan 200 miljoen hectare gecertificeerd bos is PEFC het grootste certificeringssysteem ter wereld. Nog een troef van composiet vlonderplanken, terrassen, gevels en tuinomheiningen is dat ze zelfs na hun jarenlange levensduur compleet recyclebaar zijn.

Reinigen

Het is belangrijk om composiet terrasplanken goed te onderhouden en te reinigen. Een mild reinigingsmiddel is een effectief middel om een composiet terras mee te reinigen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een hogedrukreiniger met een maximale druk van 80 bar. Let er dan op dat bij het reinigen steeds de richting van de groeven gevolgd worden. Gebruik nooit een vuilfrees, maar een waaiervormige straal samen met een efficiënt reinigingsmiddel. Neem steeds de nodige voorzorgsmaatregelen en houdt de waterstraal steeds op een veilige afstand om schade te voorkomen. Ook is het belangrijk dat vlekken nooit de tijd krijgen om volledig op te drogen. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de planken en een goede afloop voor een goede afwatering van het terras.

Comments are closed.