Waar en welke sloperij?

Een sloperij vinden is eigenlijk een fluitje van een cent. Tenminste, als je niet in de middle of nower woont. In de randstad zijn genoeg sloperijen te vinden waar je een sloopauto naar toe kunt brengen of bedrijven die jouw sloopauto kunnen ophalen. Over keus geen gebrek en juist daar moet je gebruik van maken. Je moet je niet laten afschepen met een fooi als je een sloopauto weg gaat brengen. Waarom is dit belangrijk: een sloopauto is namelijk best nog wel wat waard. Je moet niet vergeten dat er nogal wat onderdelen kunnen zijn die nog waarde hebben.

Veelzijdige sloperij
Wat te denken van de autoradio, de stoelen, motor, deuren en het schroot, hetgeen dat overblijft heeft ook een waarde welke valt  uit te drukken in soms wel honderd tot tweehonderd euro. Misschien wel meer als het schroot is van een goede kwaliteit. Kortom, ga vergelijken. Een paar telefoontjes, mailtjes of offertes aanvragen extra kunnen jou meer geld opleveren.

Naast geld is misschien een betrouwbare sloperij ook belangrijk. Een sloperij specialist moet zich aan de regels houden. Al is dat voor jou natuurlijk moeilijk controleren als je ze aan de telefoon hebt of wanneer je een mail hebt ontvangen. Je kunt vanaf je computer of via de telefoon niet ruiken of ze wel betrouwbaar bezig zijn. Er zijn namelijk nog veel bedrijven die de wet overtreden en louche bezig zijn. Veel auto’s worden bijvoorbeeld gesloopt, terwijl voor deze auto’s een exportverklaring is afgegeven. Gelukkig zijn de controles in Nederland erg streng, zodat het moeilijk is om te wet te overtreden.

Comments are closed.