Vloerverwarming elektrisch om elke ruimte op te warmen

Wanneer u wilt genieten van een heerlijke comfortabele warmte in een ruimte, dan moet uw huis of deze ruimte voorzien zijn van elektrische vloerverwarming. Op een heerlijke warme vloer is spelen, zitten en werken stukken aangenamer. Ook wanneer het buiten koud is, is het heerlijk als de vloer bij u thuis wel lekker warm is.

Waarom moet u kiezen voor een vloerverwarming elektrisch? Wat zijn de voordelen?Veel vloeren trekken koud op. Hiervoor kan een kleed gebruikt worden, maar de beste oplossing is het niet. Vloerverwarming is bijna mogelijk onder iedere vloer, zelfs onder de meeste soorten vloerbedekking. Daarom kunt u de vloer kiezen die u mooi vindt. Laminaat, parket of een zachte vloerafwerking belemmeren de werking van het hoogwaardige elektrische vloerverwarmingssysteem niet.

Vloerverwarming elektrisch aanleggen

Over het algemeen is elektrische verwarming gemakkelijk aan te leggen. Geen waterleidingen, die op het bestaande CV-circuit moeten worden aangesloten, maar een dun matje dat gemakkelijk op een vloer is aan te brengen. Hierover hoeft slechts een dunne laag cement en/of tegelvloer te worden aangelegd, waardoor er bij verwarming niet zoveel energie in de vloer gaat zitten en de verwarming wat directer reageert dan watervloerverwarming.

Naast alle bekende voordelen zijn er ook nog voordelen zoals lagere stookkosten, wanneer de vloer is gelegd en de vloerverwarming is geplaatst dan hoeft alleen de vloer opgewarmd te worden. Door het verwarmen van de vloer zorg je voor een warme woonkamer, belangrijk hierin is dat de vloer die op de vloerverwarming ligt niet te dik is zodat de warmte wel naar boven kan.

Comments are closed.