Verschillende vormen brochure drukken.

Een brochure is een samenstelling van gevouwen vellen papier die in een veelvoud van vier samen zijn gevoegd door ze in de rug bijeen te houden. Dit heet gebrocheerd zijn. In een brochure staat meestal informatie voor bijvoorbeeld een vakantiepark, waarmee potentiële bezoekers in het kort informatie verschaft wordt over wat een verblijf op het betreffende vakantiepark allemaal inhoudt.

Een bedrijf laat meestal een brochure drukken omdat hier in het kort alle relevante informatie over het bedrijf ingezet kan worden. Op deze manier is er de mogelijkheid om alle relevantie informatie in een compact formaat te verspreiden.

Er zijn verschillende manieren van samenstelling voor een brochure, zoals hieronder te zien is.

  • Brochure geniet
  • Brochure gelijmd
  • Brochure Wire-O

Zoals de benaming al aangeeft is de eerste en meest gebruikte vorm waarin een brochure gemaakt wordt de geniete versie. Bij een geniete versie van een brochure worden de verschillende vellen met informatie door nietjes bij elkaar gehouden. Laat u een brochure drukken die gelijmd is, dan zitten de verschillende vellen door middel van lijm aan elkaar en beschikt de brochure over een stevige kaft. De laatste vorm betreft een brochure die bij elkaar wordt gehouden door het gebruik van Wire-O, oftewel spiraalbinding. Deze manier zorgt ervoor dat de verschillende vellen van een brochure makkelijk om te slaan zijn en er hierdoor geen vouwen in de vellen komen. Dit zorgt ervoor dat brochures die een spiraalbinding hebben langer mee gaan.

Comments are closed.