Verschil tussen een sloopauto en schadeauto

Als een auto naar de sloop gaat zou je zeggen dat er niet veel essentiële verschillen zijn te aanschouwen, maar als je deze denkwijze hebt, dan heb je het mis. Er zijn mensen die niet weten dat er een verschil bestaat tussen een schade auto en een sloopauto, terwijl dit verschil eigenlijk vrij onmiskenbaar is.
Het is in beide gevallen zo dat de auto’s niet meer de weg op mogen. Dus zowel een schadeauto als een sloopauto niet. De auto’s zijn niet meer goed te besturen (of hebben soms ernstige verborgen gebreken) en daarom is het gevaarlijk om de weg op te gaan. Het verschil tussen een schadeauto en een sloopauto is ten eerste het bedrag dat de auto nog waard is. Als je een sloopauto naar de autosloop Den Haag brengt of verkoopt ontvang je hier minder voor dan als je een schadeauto naar de sloperij Amsterdam brengt of verkoopt. Naar gelang de schade natuurlijk. Bij ernstige schade is ook een schadeauto niet veel waard.
Vaak gaat een auto al enkele jaren mee en is de auto vaak erg speciaal voor je. Soms is het dan moeilijk om afstand te doen van de auto. Als je een schade auto hebt kun je dan nog sparen voor de reparatiekosten, maar een sloopauto vergt vaak veel meer onderhoud. Bij veel garages kun je terecht voor de reparatie van jouw auto. Bij een garage werken genoeg gespecialiseerde monteurs die je kunnen helpen om de auto te repareren.

Comments are closed.