Verschil broekhanger en kledinghanger met broeklat

Veel mensen weten niet dat er een verschil zit tussen een broekhanger en een kledinghanger met broeklat. Echter zit hier een groot verschil tussen en zijn het twee totaal verschillende producten. In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen deze twee hangers en waar je welke precies voor gebruikt. Ook worden er enkele voordelen per soort uitgelicht.

De broekhanger

De broekhanger kenmerkt zich door de knijpers die aan de onderzijde van de hanger zijn bevestigd. Op die manier is het mogelijk om de broek op te hangen aan de knijpers. De knijpers zijn vaak te verplaatsen. Op die manier kun je elke broek eenvoudig ophangen. Het voordeel hiervan is dat je in één oogopslag kunt zien welke broek er aan de hanger hangt.

Kledinghanger met broeklat

De kledinghanger met broeklat is in principe een gewone kledinghanger, maar dan met een extra lat aan de onderzijde, waardoor de hanger als het ware een driehoek vormt. Deze broeklat zorgt ervoor dat je je broek erover heen kunt slaan en op die manier de broek kunt ophangen. Het grote voordeel van deze kledinghangers is dat je een heel setje kleding op één hanger kwijt kunt.

Talloze mogelijkheden

Beide soorten kledinghangers zijn verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten, breedtes en kleuren. Welke het beste bij je past is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Want heb je bijvoorbeeld al je hangers in de kast van hout, dan zou je voorkeur waarschijnlijk weer uit gaan naar een houten kledinghanger. Een overeenkomst tussen beide hangers is dat ze ervoor zorgen dat je broeken niet kreuken. Door broeken op te hangen in plaats van op te vouwen creëer je ook een georganiseerde kledingkast.

Comments are closed.