Verkoop meer op Google shopping met mooie productfoto’s

Verkoop meer op Google Shopping met mooie productfoto’s.
Vallen de verkoopcijfers van jouw webshop tegen? Maar heb je geen enkel idee waarom? Dan zou je eens moeten kijken naar de productfoto’s op jouw website. Je kan ze zelf wel heel mooi vinden, maar misschien behoren ze niet tot de standaard productfoto’s. Zo kun je veel geld mislopen wanneer je geen gebruik maakt van kwaliteitsproductfoto’s.

Waarom mooie produktfotografie?  
Mooie produktfotografie is essentieel onderdeel voor webwinkels aangezien het feit dat klanten op het internet geen producten vast kunnen houden, voelen en ruiken.

Het enige wat de klant kan, is de representatie van het product bekijken. En laat dit nou de belangrijkste rol zijn van produktfotografie. Want in dit vak draait het allemaal om ‘het zien’.

Produktfotografie: een beeld van de werkelijkheid   Webwinkeliers willen weten wat ze kopen, en daarom zijn productfoto’s van goede kwaliteit een must voor iedere webshop beheerder. Bij een goede productfoto kan een klant de kleur, kwaliteit en vorm bekijken zodat hij een reëel beeld krijgt van het product voordat hij het aanschaft.

De ingrediënten voor goede produktfotografie   
Produktfotografie is het ideale middel om een goede indruk achter te laten. Productfoto’s vervangen als het ware de etalage en het winkelschap van vroeger. Daarom is het van belang goede, maar ook duidelijk en betrouwbare foto’s te nemen van je producten. Een productfotograaf houdt zich aan de meerdere voorwaarden die gelden voor een kwaliteitsproductfoto. Zo let hij op de volgende punten: Details, invalshoeken, kleurgebruik, achtergrond, belichting en omgeving.

Verkoop meer op Google Shopping met mooie produktfotografie   
Google Shopping is de koploper als het gaat om bezoekers en klanten binnen te halen op je webshop. Google Shopping is een zoekmachine en toont de beste producten voor de laagste prijs met een daarbij behorende foto. Klanten kijken naar niet alleen naar de prijs, maar ook naar de foto. Daarom is het zo belangrijk professionele productfoto’s te tonen. Door simpelweg gebruik te maken van goede produktfotografie neem je de onzekerheid bij klanten weg. Want wanneer een webshop er goed uitziet, is de klant ook meer geneigd een product aan te schaffen.

Comments are closed.