Verhuizen met een verhuiswagen

Niet iedereen beschikt over een bestelbusje of een vrachtwagen waar je snel even je verhuizing mee kan doen. De meesten onder ons moeten voor dergelijk transport beroep dan op een bedrijf dat verhuiswagens kan verhuren.

Verhuiswagens zijn qua opbergruimte veel aantrekkelijker dan standaardpersonenwagens. Voor elk type van verhuis is er dan ook een aangepaste verhuiswagen. Twijfel dus niet om een verhuiswagen te huren als u denkt dat uw personenwagen het gewicht niet aan kan. Aan de hand van de omvang van de te verhuizen goederen kan je het type verhuiswagen kiezen. Zo heb je keuze tussen een bestelwagen, een lichte vrachtwagen of een volwaardige vrachtwagen.

Bestelwagens zijn handig wanneer je dozen en kleinere spulletjes moete verhuizen. Een volledige bankset of slaapkamer kan je hier natuurlijk niet in kwijt omdat de doorsnee bestelwagen een laadvermogen heeft van 500 kilo met een volume van 6 tot 12m².

Naast bestelwagens beschikken verhuisbedrijven ook vaak over vrachtwagens en meubelvrachtwagens die meer capaciteit hebben.
Een lichte vrachtwagen beschikt over een laadvermogen van 600 kilo en een volume van om en bij de 18 m². Het is dus al mogenlijk om zwaardere meubels met dit type voertuig te verplaatsen.
Een zwaardere vrachtwagen heeft een veel groter laadvermogen tussen de 4 en 5 ton met een volume van 34m² tot 44m². In deze verhuiswagen kan je dus makkelijk ge gehele bankset kwijt.
Indien je geen idee hebt wat jouw te verhuizen volume bedraagt, er bestaan tools online waar je dit makkelijk kan berekenen. Op die manier kies je steeds voor het juiste type verhuiswagen en geef je geen geld uit aan overbodig verhuisvolume.

Over het algemeen heeft u een rijbewijs type B nodig voor een verhuiswagen. Enkel wanneer u opteert voor een vrachtwagen of meubelvrachtwagen zijn hiervoor aangepaste rijbewijzen vereist. De meeste Nederlanders/Belgen beschikken niet over een rijbewijs van dit type en doen bij een verhuis beroep op een chauffeur van de verhuisfirma.

De kostprijs van een verhuiswagen is sterk afhankelijk van het type wagen en de duur van de verhuis. Probeer dan ook uw verhuis zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Financieel is het aantrekkelijk om de verhuis met verschillende verhuiswagens op één dag uit te voeren. Zo bespaart u kosten voor één verhuiswagen die u misschien dagen niet zou gebruiken.

Met voldoende achtergrond informatie over de juiste verhuiswagen bespaart u niet alleen flink wat tijd maar ook geld!

Comments are closed.