Veiliger door antivirus

Omdat ik regelmatig films en series download, heb ik nogal eens last van virussen en meer van die ongein. Er zijn nu eenmaal altijd wel raddraaiers die dat soort dingen verspreiden. Maar gelukkig het ik, sinds ik Avast gebruik, niet echt last gehad van deze malware. Dit antivirus zorgt ervoor dat deze troep zich niet langer in mijn harde schijf kan nestelen. Ik heb dus geen problemen meer door spyware en andere vervelende toestanden.

In eerste instantie had ik de freeware van Avast geïnstalleerd. Ergens las ik dat dit de meest gebruikte antivirus software was, dus dat leek me wel een goed plan. En het werkte allemaal prima. De computer draaide weer als een zonnetje nadat het programma de boel op orde had gebracht. Echt top dat er programmeurs zijn die zoiets gewoon gratis zoiets on-line zetten. Alleen als je commerciële bedoelingen had of het voor een bedrijf wilde gebruiken, moest je betalen.

Toch ben ik later overgestapt naar een betaalde variant van Avast. Daar had ik twee redenen voor. Allereerst was ik erg dankbaar voor de goede antivirus die ik gebruikte. Ik vond dat er best een financiële tegenprestatie voor mocht staan. Dus besloot ik te gaan betalen. Een andere reden waren de dingen die bij Avast premium worden aangeboden. Dat is de meest complete versie en heeft van alles.

Zo kan ik nu zelfs op een veilige manier mijn harde schijf wissen, mocht de nood aan de man zijn. Ook worden alle programma’s van Avast automatisch geupdate. Zit ik nooit met een verouderd systeem dat misschien niet alle virussen herkent. Toch fijn dat je nog meer op je antivirus kunt vertrouwen. Ook kan ik, nu ik de meest volledige versie heb, mijn pc vanaf een andere locatie binnen. Allemaal bonussen die het de moeite waard maken om voor mijn antivirus te betalen.

De variant van Avast die ik heb, is de meest complete die ze aanbieden. Het kostte me dan ook zo’n 70 euro. Maar ik heb er allerminst spijt van, want de voordelen van het programmaatje zijn groot. En om het bedrijf te ondersteunen dat zulke goede software maakt, heb ik zeker wel wat centjes over. In dat opzicht is het mooie antivirus dat ik er voor terug heb, alleen maar een extra winst. Zo profiteer ik er gewoon van, dat ik Avast help en zelf de meest complete bescherming geniet tijdens het internetten.

Comments are closed.