Veel inbraken op eerste kerstdag

Volgens de politie is er, verspreid door het land, veel ingebroken op eerste kerstdag. De politie adviseert mensen dan ook om hun deuren tijdens de feestdagen extra goed af te sluiten, een lampje te laten branden en direct te politie te bellen als ze iets verdachts zien.

Veel plaatsen

In tientallen plaatsen, zoals Epe, Doetinchem, Apeldoorn (5 inbraken) en Coevorden (2 inbraken) wisten dieven spullen en geld te stelen uit woningen. Slechts in een enkel geval wist te politie mensen aan te houden, zoals in Epe, Voorschoten (3), Delft (2), Zwolle (2), Alkmaar en in Leiden (2). In Tilburg wist een inwoner op maandagavond al een inbreker aan te houden.
Volgens de politie is er duidelijk meer ingebroken „dan op een doorsnee dinsdag”. De inbrekers maken er dankbaar gebruik van dat mensen lang weg zijn, bijvoorbeeld terwijl zij bij familie dineren.
Volgens de politie is het al jaren een trend dat er met Kerst veel inbraken zijn. Ook tijdens de jaarwisseling weten inbrekers de weg naar verlaten huizen te vinden, waarschuwt de politie.

Feestdagen zijn een prooi

Zoals bovenstaande al zegt zijn de feestdagen letterlijk een feest voor inbrekers. Via het sociale media kunnen inbrekers snel zien of er iemand thuis is of niet en zodoende op hun gemak het huis beroven van waardevolle spullen. Laat daarom nooit informatie achter op het internet en beveilig uw woning van goede sloten.

Inbraakpreventie

In heel Nederland zijn verschillende slotenmakers actief om u te voorzien van deskundig advies en nieuwe sloten. Een slotenmaker uit rotterdam geeft aan dat mensen te makkelijk denken over de beveiliging van hun huis. Terwijl een inspectie en een aantal nieuwe sloten vele malen goedkoper zijn dan de waarde van een inboedel.

Comments are closed.