vakantie zuid frankrijk www.sud66.com

Mas Le Mimosa : Vakantieverblijf Zuid-Frankrijk
Geniet van de rust in één van de zonnigste klimaten van Frankrijk

In het uiterste zuiden van Frankrijk (driehoek met Spaanse grens en middellandse zee) bevindt zich “De Aspres”. Een mediteraans klimaat, met meer dan 300 zonnedagen per jaar, het ideale vertrekpunt om de bergen in te trekken; oude dorpjes te bezoeken of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandeltochten te beginnen, (grote) fietstochten (of mountainbikeroutes) uit te stippelen, paardrijden (manège in de buurt), ezeltochten, ULMvluchten te maken enz…
Enkele nabijgelegen dorpen hebben tevens leuke authentieke markten.
Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de Katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver weg. Of volg de sporen die artiesten zoals Matisse, Derain, Charles Renie Macintosch, Maillol hebben achtergelaten, zij hielden van dit land… de wijnen, de cultuur, de legende…

zie : Vakantietips omgeving

Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden, wonderschone rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St. Cypriën of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig aan het zwembad of heerlijk genieten van een koel drankje, van een ‘Muscat de Rivesaltes’ !

Naast de vele terrasjes rond de Mas is er op het 1ha groot domein een mooi zwembad met grote (schaduwrijke) terrassen en ligzetels, een petanquebaan, tafeltennistafel, badmintonplein… Verder is er een biogroetentuin, kippen en een gedeelte “garigue” die nog meer rust uitstraalt. Het dorpscentrum ligt op amper 150 meter.

Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kunt u eindeloos wandelen, naar gelang het seizoen en tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief!
Nog twee manieren om Frans Catalonië in alle vrijheid te ontdekken: op de fiets of op de mountainbike! U hoeft alleen maar te trappen om het schitterende landschap te ontdekken!

Ga door naar de hoofdpagina : www.sud66.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *