Uw computer verkeert in een loop? Hier enkele tips!

U heeft het vast wel eens voorgehad, u start uw computer op, maar in plaats van naar het bureaublad te gaan wanneer hij opgestart is, sluit hij zichzelf terug af en begint opnieuw. En dit blijft hij doen. Dan zit uw computer bijgevolg in een “Loop”. In dit artikel geef ik u enkele tips wat u eerst kan uitproberen wanneer u zich in dergelijke situatie bevindt. Wanneer niets helpt kunt u altijd contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

BSOD

Normaal gezien wanneer uw computer zich in een loop bevindt krijg je standaard niets over de fout die zich mogelijk in de computer bevindt. Hierbij dien je enkele instellingen in uw computer te veranderen zodat u op zijn minst een logbestand terug kan vinden die u kan gebruiken om op het internet meer informatie te verzamelen over het betreffende probleem.

Om het logbestand te activeren dien je volgende stappen te ondernemen:

  1. Ga  naar start, in de witte regel waar je kan zoeken, typ je sysdm.cp1 en selecteer je het programma met dezelfde naam.
  2. Klik op gevanceerd
  3. Klik op de instellingen knop onder Opstarten en Herstel
  4. Vink “Automatisch heropstarten” uit
  5. Vink ook “Schrijf een opmerking in het logbestand” aan, indien dit nog niet zo staat.

Vanaf nu zal uw computer niet meer constant heropstarten, maar zal je een scherm te zien krijgen met zeer veel tekst op, daar dien je te zoeken naar de error die verschijnt achter “stop”.

Zoals gezegd kan je dan met deze foutcode aan de slag, om via het internet op te zoeken waaraan het probleem kan liggen.

Let wel: Dit is redelijk gevanceerde materie, waarbij het kan zijn dat je in bepaalde gevallen aanpassingen dient te maken aan het register van uw computer. Indien u niet zeker weet wat u doet, neem gerust voor de zekerheid contact op met een computer hersteller.

Comments are closed.