Uw auto verkopen: wat mensen over het hoofd zien

Meeste consumenten hebben geen verkoop ervaring in het algemeen, maar als het gaat om uw auto verkopen dan denkt men vaak dat het even snel tussendoor kan, en erg makkelijk is. Dit is de meest voorkomende fout die mensen maken, om te denken dat een 2de hands auto verkopen zo is gebeurt.

U heeft een occasion waar u op korte termijn vanaf wil, daarom zet u deze te koop op allerlei auto verkopen sites in de hoop om een geschikte auto inkoop bedrijf te vinden. De eerste paar dagen zal u met spanning zitten wachten op de verlossende email, maar na een aantal dagen zal u gaan beseffen dat het toch een stuk lastiger is dan u in eerste instantie had ingeschat.

Vertrouwen hebben in de kennis van professionele auto inkopers

Auto verzamelaars, garagisten en dealers hebben verstand van de auto verkoop industrie en weten daarom precies hoe ze een occasion verkoop of auto inkoop deal het beste kunnen aanpakken om er een goede deal uit te halen. Ze hebben ook veel beter zicht op in welke staat uw auto zit en wat vervolgens de auto dagwaarde is. Ze horen alle kwaaltjes, en technische problemen van uw 2de hands occasion, daarom is het belangrijk om te weten waar u het over heeft als u uw auto wil verkopen. Mocht u zelf niet zo technisch zijn zorg er dan voor dat u iemand bij u daarbij kan begeleiden om de beste prijs ervoor te krijgen.

Naar je vrienden en familie luisteren is niet de beste oplossing

Uw auto zelf verkopen of zelf onderhandelen kan al snel op een auto veiling gaan lijken, heel hectisch en overweldigend zijn. Uw vrienden en familie willen uiteraard dat u zoveel mogelijk geld krijgt voor uw 2de hands auto maar jammer genoeg zijn dat juist de laatste mensen waar u naar moet luisteren als u uw auto wil verkopen. Uw vrienden en familie zijn niet neutraal en zullen altijd alles doen om u gelijk te geven, ook al heeft u het op dat moment misschien verkeerd. Als u hulp nodig heeft zoek dan hulp van een neutraal, onafhankelijk persoon of bedrijf die alleen naar de feiten kijkt om de auto waarde vast te stellen.

De auto dagwaarde

Afhankelijk van het bouwjaar, model, merk en de staat van de auto kan de auto inkoper de auto dagwaarde bepalen, tot een bepaald limiet. U kunt ook op “occasion verkopen” advertenties kijken van 2de hands auto handelaren naar dezelfde merk auto’s die te koop staan om een indicatie te hebben van hoeveel ze ervoor vragen. Veel mensen denken dat hun auto veel meer waard is dan het daadwerkelijk is, ook al heeft deze inmiddels misschien meer dan 100.000km op de teller verwachten meeste mensen er toch een hoge prijs voor te krijgen. Het is natuurlijk vervelend om minder geld te krijgen voor uw auto dan u had gehoopt, maar u moet niet vergeten dat 2de hands auto’s elke jaar 10% waarde verliezen, en snel waarde verliezen ook al heeft u deze erg goed onderhouden. Teveel geld vragen zal uiteindelijk alleen voor extra kosten zorgen omdat het veel langer zal duren voordat u er vanaf komt, ondertussen blijft u wel gewoon de belasting en verzekering doorbetaald wat uiteindelijk in uw nadeel werkt.

Tijd verspilling voorkomen via “ikwilvanmijnautoaf.nl”

U heeft zojuist een “sloopauto verkopen” advertentie geplaatst, maar u krijgt op een of een ander manier toch geen reacties binnen, ten minste geen biedingen die in de buurt komen van wat u voor uw auto wil hebben. Elke dag verliest uw auto zo’n 10 euro in waarde, het is dus niet altijd de slimste keuze om zelf zijn auto proberen te verkopen. De verkoop gaat een stuk sneller, makkelijker en bovendien kosteloos via de occasion inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Eenmaal aangemeld krijgt u binnen 48 uur een bod van een erkende auto inkoper bij u in de buurt. Dat klinkt toch veel beter dan weken lang te wachten op een fatsoenlijk bod, zonder enige garantie te hebben? Dit kunt u allemaal vermijden via ikwilvanmijnautoaf.nl, waarbij kwaliteit, efficiëntie en eerlijkheid zijn gegarandeerd.

 

 

 

 

Comments are closed.