Trainen voor strakkere benen

In de laatste paar decennia is de strijd tegen obesitas echt niet meer alleen in Amerika een belangrijk item. Ook in Europa stijgt het percentage mensen met overgewicht schrikbarend. De overvloed aan keuzemogelijkheden in de supermarkten en de relatief hoge welvaart maken dat mensen meer en meer verkeerde keuzes maken. Men gaat vooral voor de producten die het beste samengaan met de eigen smaakpapillen, waardoor het maken van gezonde en verantwoorde keuzes steeds verder wegzakt.
De gemiddelde Europeaan wordt hierdoor steeds zwaarder.

Strakkere benen

Afvallen en toewerken naar een gezondere leefstijl staat daarom met stip op nummer een als het gaat om voornemens. We raden je aan om naar de sportschool te gaan als je wilt gaan afvallen. Dat is niet het enige wat belangrijk is, want gezond eten is ook belangrijk. Je kunt ook naar een voedingscoach gaan als je moeite hebt met het maken van een voedingsschema.

Daarnaast is het ook van belang om oefeningen voor de beenspieren te doen. Alleen op deze manier zul je strakkere benen behalen. De oefeningen zijn vrij eenvoudig. Denk hierbij aan de squat, dit is een bekende oefening voor de benen.

Voedingscoach

Een voedingscoach zorgt in het ‘afval-traject’ voor een stukje individuele begeleiding. Hij of zij weegt en meet en schrijft uitgebalanceerde weekmenu’s voor. Door het uitrekenen van de BMI (Body Mass Index) kan de mate van overgewicht worden bepaald. Indien dit getal boven de 25 uitkomt, is er sprake van overgewicht. In dat geval is het zaak om ervoor te zorgen dat dit weer onder de 25 zakt.

Comments are closed.