Thuisbezorgservice van de supermarkt

Hapklaar, dat is toch eigenlijk maar een vreemd woord, alsof je zo ergens een hap uit kunt nemen. Maar www.hapklaar.nu blijkt dus gewoon een bestaande website te zijn waar je eten kunt bestellen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even moest lachen. Heb me daarna nog wel een tijdje afgevraagd hoe je op de naam Hapklaar komt. Moet er automatisch ook een beetje door aan babyvoeding denken, dat is ook Hapklaar. Maar dat kun je er dan toch net weer niet bestellen. Het is dus gewoon een site voor mensen die geen zin of tijd hebben om hun boodschappen zelf te halen. Ik weet nog niet zo goed of ik dat nou geniaal, of een beetje jammer vind. Ik bedoel, met een overvloed aan mogelijkheden om je eten thuis te laten bezorgen gaan mensen steeds minder bewegen. Zelfs de McDonald’s heeft tegenwoordig een thuisbezorgservice. Het moet toch niet gekker worden. En iedereen zich maar afvragen waarom zo veel Nederlanders overgewicht hebben. Gelukkig heeft hapklaar dan nog wel relatief gezonde maaltijden, dus in dat opzicht geef ik ze alleen maar een dikke pluim. Als je dan toch te lui bent om je eigen huis uit te gaan voor boodschappen, en zo dus geen extra calorieen verbrand, kun je op zn minst zorgen dat je er dan niet enorm veel binnen krijgt door alleen maar vette hap te eten.

Ik maak me stiekem best een beetje zorgen over de mensen, ze gaan steeds minder sporten, alles is tegenwoordig nog maar een klik weg, en ook de kinderen spelen veel minder buiten en worden dikker. Ik vraag me af hoe de Nederlanders er over 25 jaar uit zien. Tuurlijk, ik eet ook wel eens ongezond, maar met mate, en daarnaast sport ik ook regelmatig. Ik denk dat ik dat ook zal proberen aan mijn kinderen mee te geven later, en ook de hoeveelheid snoep, zoetigheid en chips beperken. Zo geef ik ze in ieder geval de beste mogelijkheden mee om hun leven zo gezond mogelijk te starten.

Comments are closed.