Terug naar de werkvloer

Je hoort het vaak genoeg, mensen die vanwege een beperking of handicap niet meer hun werkzaamheden kunnen verrichten. Deze mensen krijgen een uitkering en kunnen hier verder niets mee. 

Er zijn genoeg mensen die zich nog willen verrijken in deze maatschappij maar hier de kans niet voor krijgen vanwege hun uitkering.

Voor deze mensen is nu een oplossing.

Sociale werkplaats nabij Bunnik bied een plaats voor mensen die voor een lange tijd niet op de werkvloer zijn geweest. Deze mensen krijgen de kans om zich weer te socialiseren in de werkomgeving. Hierdoor kunnen ze eventueel langzaam aan zich gaan ontwikkelen en verder gaan in de maatschappij.

Het gaat niet om de werkzaamheden maar om het wennen aan het werken zelf. Het is moeilijk om in één stap weer je oude baan op te pakken en verder te gaan met wat je deed. Dit is voor veel mensen te veel en het is belangrijk om dit op te bouwen. Daarom bieden ze bij de sociale werkplaats bij Utrecht werkzaamheden die niet te zwaar zijn zodat je kan wennen aan een werkomgeving en je langzaam aan in een ritme kan komen om verder te gaan in de maatschappij.

Ik denk dat dit een goede oplossing is voor mensen die graag een stap willen maken naar hun eigen werkomgeving.

Comments are closed.