Soorten vlonderplanken

Vlonderplanken zijn er in verschillende soorten en materialen. Het materiaalsoort bepaald onder meer de uitstraling van de vlonder en daarmee ook de uitstraling van uw tuin. Vlonders zijn geschikt voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld als steiger, terras of verhoging in de tuin. Ook als randen voor zwembaden, vijvers of jacuzzi’s worden vlonderplanken regelmatig gebruikt. Door vlonderplanken toe te passen in de tuin creëert u een warme en gezellige sfeer in de tuin of op het dakterras.

Soorten vlonderplanken

Vlonderplanken zijn er voor iedereen in elk gewenst formaat en voor ieder budget. Er zijn namelijk vlonderplanken van diverse materiaalsoorten en afmetingen verkrijgbaar. Elk materiaalsoort heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken en daarmee ook zijn eigen voor- en nadelen. De juiste soort plank is onder meer afhankelijk van waar u deze voor wilt gebruiken. Wilt u de planken bijvoorbeeld als rand van een zwembad gebruiken, dan heeft u een andere soort plank nodig dan wanneer u een terras wilt aanleggen met behulp van vlonderplanken.

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken gemaakt van composiet zijn samengesteld uit twee materiaalsoorten, namelijk houtvezels en kunststof. Composiet is zeer duurzaam en zijn water- en vochtbestendig. Dit materiaalsoort is nagenoeg onderhoudsvrij en ook zeer goed bestand tegen mossen en schimmels. Composiet is niet onderhevig aan rot, barsten, splinteren en kromtrekken.

Hardhouten planken

Hardhout is een duurzaam en modern materiaalsoort en geeft een unieke en sfeervolle uitstraling aan uw tuin of terras. De hardhouten planken zijn verkrijgbaar met een enkelzijdig profiel (beide zijden zijn gelijk) of een dubbelzijdig profiel (één zijde is glad en één zijde heeft een ribbel profiel). Er zit geen verschil in gladheid tussen beide profielen. Het verschil zit in de uitstraling.

Bamboe vlonderplanken

Bamboe vlonderplanken zijn een hoogwaardige oplossing voor uw (dak)terras. Deze planken zijn zeer duurzaam en onderhoudsarm. Bamboe is een zeer geschikt materiaalsoort om toe te passen rondom vijvers, zwembaden of jacuzzi’s. Het hars wat in de bamboe zit is chloorbestendig en dus goed toe te passen rondom zwembaden. Voor optimaal resultaat is het aan te raden de bamboe wat vaker te oliën wanneer het zwembad intensief gebruikt wordt.

Geïmpregneerde vlonderplanken

Geïmpregneerde vlonderplanken zijn duurzaam en hebben ongeveer een levensduur van 10 tot 15 jaar. Dit materiaalsoort is sterk en daarmee zeer geschikt om een stabiel en stevig vlonderterras van te maken. geïmpregneerde vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en daarmee is er voor iedereen altijd een gewenste kleur verkrijgbaar.

Laat u adviseren

De juiste soort vlonderplank is onder meer afhankelijk van waar u de planken voor wilt gebruiken. Laat u daarom altijd goed adviseren. Zij kunnen u namelijk precies vertellen welke planken het meest geschikt zijn voor uw persoonlijke situatie. Een advies op maat is wel zo prettig.

Comments are closed.