Soorten petten

Petten kopen wordt erg veel gedaan en er zijn dan ook veel verschillende soorten petten. Elke soort pet heeft weer een andere naam en dit kan nogal wat verwarring met zich mee brengen. Een erg populaire pet is de snapback en vooral de laatste jaren is deze weer helemaal teruggekomen, nadat deze een tijdje niet meer zo populair was. Een snapback is een pet met als belangrijkste kenmerken de rechte klep en een verstelbare sluiting aan de achterkant. Daarnaast is het ook zo dat snapbacks er bijna in alle kleuren zijn en met heel erg veel verschillende prints, het is dus zeker mogelijk dat er ook één voor jou bij zit.

Als je kijkt naar de soorten petten zijn er erg veel en er zit vaak een klein verschil in de petten. De snapback cap heeft bijvoorbeeld een sluiting aan de achterkant waarmee je de pet kan verstellen. Een fitted cap heeft daarentegen geen sluiting die verstelbaar is aan de achterzijde, maar verder lijken de petten wel erg op elkaar. Ook is er een trucker cap en deze pet is weer een ander type dan de snapback of de fitted cap. Een trucker cap heeft namelijk een gebogen klep aan de voorkant. Welke pet op de trucker cap lijkt, dat is de net cap. Deze pet heeft een net aan de achterzijde van de pet, maar heeft ook een gebogen klep aan de voorkant net als de trucker cap. Ten slotte de strapback, die erg veel op de snapback lijkt. Ook deze pet heeft een verstelbare sluiting, alleen dan zit er een riempje zonder gaatjes aan de achterzijde van de pet.

Er zijn hiernaast nog meer soorten petten die allemaal een klein beetje van elkaar verschillen. De petten zijn er in verschillende prijsklassen en met verschillende prints en kleuren. Het blijkt wel dat er in ieder geval veel meer soorten zijn dan er in eerste instantie vaak wordt gedacht.

Comments are closed.