Slecht nieuws gesprek voeren in de zorg

Het voeren van een slecht nieuws gesprek komt in principe het meeste voor in de zorg. Hierbij moeten artsen leren hoe zij een goed slecht nieuws gesprek moeten voeren, zonder dat het teveel consequenties heeft voor de patiënt. Natuurlijk moet u het slechte nieuws vertellen, maar het is belangrijk dat u dit op een goede manier laat weten. Soms vallen artsen direct met de deur in huis, waarbij de patiënt wellicht een heftige schrikreactie heeft. Tijdens een training slecht nieuws gesprek voeren is het belangrijk dat de arts leert omgaan met de emotionele reacties van de patiënten. Iedereen reageert natuurlijk anders, maar een boodschap met slecht nieuws zal een hoop vragen oproepen. Het is aan de arts om deze zo vakkundig mogelijk te beantwoorden, zonder dat de arts zich mee laat slepen in de emotionele rollercoaster van de patiënt.

Slecht nieuws gesprek voeren in de zorg

Wist u dat er dagelijks slecht nieuws in een ziekenhuis wordt gebracht? Dit kan bijvoorbeeld ook voorkomen wanneer een patiënt iets langer in het ziekenhuis moet blijven ter observatie. Nog erger is dat een patiënt te horen moet krijgen dat hij of zij ongeneeslijk ziek is en dat hij of zij in principe uitbehandeld is. Hoe je dit over moet brengen, wordt in een cursus of training slecht nieuws gesprek voeren uitvoerig aan u uitgelegd. Van belang is dat u werkt aan de wijze waarop u het nieuws brengt en daarbij werkt aan uw empathisch vermogen. Hierbij kunt u de anderen gemakkelijker aanvoelen en kunt u meevoelen met de gebeurtenissen die er spelen. Het wordt ook wel inlevingsvermogen genoemd. Hoe u iets brengt, is erg belangrijk tijdens een slecht nieuws gesprek.

Cursus slecht nieuws gesprek voeren?

Meer informatie over de cursus of training vindt u op onze website. Tevens is het belangrijk dat u weet wat u met deze training slecht nieuws gesprek voeren kunt bereiken. Wij helpen u graag verder, zodat ook u weet hoe u slecht nieuws op een goede manier kunt brengen.

Comments are closed.