Scooterhelm zorgt voor 42% minder fatale ongelukken

Uit onderzoek is gebleken dat het dragen van een scooterhelm zeer belangrijk is voor het voorkomen van blijvend letsel of zelfs dodelijke ongevallen. Laatstgenoemde neemt zelfs met 42% af door het dragen van een helm. In 1975 is het dragen van een helm op bromfietsen verplicht geworden in Nederland.

Steeds mooiere scooterhelmen

Vandaag de dag is het dragen van een helm geen straf meer. Steeds vaker zien we prachtige fashion helmen op de markt komen. Vroeger was een helm een verplicht lelijk onding, tegenwoordig een gadget-item. Deze trend is over komen waaien van hét scooterland in Europa en wellicht de hele wereld, Italië.

Veiligheid boven fashion

Ondanks dat fashion steeds belangrijker wordt in de scooterwereld blijft een helm natuurlijk een product dat dient voor de veiligheid. Het doel van een helm is het beschermen van het hoofd van de bestuurder. Wanneer een helm eenmaal gevallen is of in aanraking is geweest met een botsing, dan is de veiligheid eruit. De bestuurder dient dan een nieuwe helm aan te schaffen, voor zijn eigen veiligheid. Een goedgekeurde helm is voorzien van een ECE keurmerk. Deze staat vaak aan de binnenkant van de helm. Let is dus goed op bij het aanschaffen van jouw nieuwe scooterhelm.

Comments are closed.