Schuifpui? Zorg voor een goede beveiliging

Trends laten zien dat er steeds vaker wordt ingebroken via een schuifpui. Veel mensen vergeten bij de beveiliging van hun woning dat ze ook moeten denken om de schuifpui. Deze is namelijk erg inbraakgevoelig en gemakkelijk te openen. Bij nieuwe schuifpuien neemt de leverancier vaak standaard inbraakwerende maatregelen. Heeft u nog een oude schuifdeur? Bekijk dan goed of er een extra slot nodig is. Een expert adviseert u graag over de beveiliging van uw schuifdeuren.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Om zeker te zijn van goede beveiliging, is het verstandig om uw schuifdeuren volgens de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen te beveiligen. Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale zekerheid. Wat levert dit op? Doordat de woning beter is beveiligd, heeft een inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen. Een woning die voldoet aan de eisen kan een inbreker afschrikken, dit komt door de goed beveiligde sloten, verlichting en een PKVW sticker.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen om uw houten, aluminium of kunststof schuifpui te beveiligen? Breng ten eerste een speciaal slot aan, vraag een expert om u te adviseren over de juiste keuze. Goed beveiligen gaat echter verder dan alleen het aanbrengen van goede sloten. Goed beveiligen is namelijk een combinatie van organisatorische (sociale) en technische (bouwkundige) maatregelen. Ook al heeft u de beste sloten laten plaatsen, deze helpen niet als u ze niet gebruikt of als u ergens anders een raam open laat staan.

Bron: Schuifpui Expres

Comments are closed.