Schokkend nieuws: Minder seks op Valentijnsdag als verwacht

Valentijnsdag wordt als een van de meest romantische dagen van het jaar gezien. Het is de dag dat koppels tijd vrij voor elkaar maken en op speciale dates gaan, de dag waarop romantische vrijgezellen bloemen of kaarten versturen naar een speciaal iemand en de dag dat, op een of andere manier, we allemaal aan het einde van de dag op seks hopen!

De verwachtingen zijn in de werkelijkheid heel anders dan wat de realiteit is. Het blijkt dat veel mensen geen seks hebben op deze speciale dag! Een recent onderzoek van C-date geeft aan dat 35% zich niet kan herinneren of er sex op Valentijnsdag is geweest. 44% beweert alleen een of twee keer op Valentijnsdag seks gehad te hebben en alleen 22% geniet bijna elk jaar van seks op deze speciale dag.

Met zulke slechte resultaten is het geen wonder dat veel mensen voor minder traditionele manieren, zoals het gebruik maken van casual datingsites, zoeken om een dag vol passie te beleven.

Grote verwachtingen op Valentijnsdag

De meeste mensen raken op zijn minst een beetje opgewonden zo rond Valentijnsdag. De meest romantische dag van het jaar is de gelegenheid dat het gewoon is om extra aandacht te verwachten van onze bewonderaars en dat we zelf ook geen energie sparen om iets leuks voor onze geliefde te organiseren. Miljarden euro’s worden uitgegevn aan bloemen en bonbons, en restaurants zitten vol vanwege alle reserveringen.

Voor singles is het een avond dat er van alles kan gebeuren, aangezien de meesten met vrienden op avontuur gaan in bars en clubs. Singles voelen een extra druk en doen er bijna alles aan om iemand te vinden om net als de miljoenen koppels over de hele wereld deze dag op een speciale manier te vieren.

En toch, ondanks al deze verwachtingen, alle kadootjes en al onze inspanningen, is 14 februari voor velen een teleurstellende. Op de vraag van C-date “heb je weleens seks op Valentijnsdag”, antwoordde alleen 22% van de mannen en 23% van de vrouwen “Ja, ik heb meestal seks op Valentijnsdag”.

Waarom gaat het verkeerd?

Veel mensen zijn te romantisch op Valentijnsdag volgens een ander datingsite, be2. Deze liefdesdag wordt steeds meer geassocieerd met een sentimenteel en ridderlijke soort van romantiek die niet zo sexy is. De prachtige rozen en Valentijnskaarten raken wel de gevoelige snaar, maar men wordt er niet opgewonden van. In het ergste geval is Valentijnsdag uitgegroeid tot een passieloze routine waaraan mensen zich verplicht voelen mee te doen.

Een opwindende Valentijnsdag

Bij C-date is het mogelijk om een opwindende Valentijnsdate te organiseren. Er is geen betere plek om vooraf over de verwachtingen op Valentijnsdag te discussieren. Mannen en vrouwen kunnen eerlijk tegenover elkaar zijn en elkaars fantasieën verkennen aangezien de meeste mensen op de site net als de anderen op zoek zijn naar avontuur.

Dit is een van de redenen waarom C-date leden een hoge activiteit vertonen in het begin van februari; er worden berichten gestuurd en plannen gemaakt om van Valentijnsdag een succesvolle dag te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *