Rietendak wint terug aan populariteit

Men maakt al eeuwenlang gebruikt van een riet als dakbedekking, maar de laatste eeuw is een rieten dakbedekking nog maar amper terug te vinden bij de huizen.   Maar toch is een blijft een rietbedekking interessant voor de mensen en daardoor heeft het de laatste jaren wat terug aan populariteit gewonnen.  Dit is natuurlijk interessant voor rietdekkers doordat zij terug meer werk hebben want voor hen was het wel moeilijk en was de opbrengst beperkt door de beperkte vraag.

Het grootste voordeel van riet is de sterk isolatie ervan. In de zomer zorgt riet ervoor dat je huis lekker fris is waardoor je geen airco of iets dergelijks moet opzetten en in de winter houd het riet de warmte lekker binnen waardoor je weeral bespaart op verwarming. Ook  gebruikt men riet tegenwoordig niet alleen meer voor het dak. Maar men gebruikt deze ook als bedekking van de muren in je huis. Hierdoor zal je isolatie optimaal zijn. Volgens diverse rietdekkers moet je daardoor geen verwarming  of airco mee hebben door de sterke isolatie.  Een ander voordeel van riet is dat het zo goedkoop is omdat het er in overvloed aanwezig is.

De stijging aan populariteit van een rietendak is te danken aan de stijgende interesse en waarde die we hechten aan duurzaamheid. Iedereen is en wil meer duurzaam te werk gaan. In de auto wereld ziet men deze verandering ook, ook al is deze nog steeds beperkt binnen enkele jaren zal dit nog interessanter worden om aan te kopen. Daarom ook dat het in de rietbedekking sector sterk aan populariteit gewonnen heeft, omdat een hoge duurzaamheid heeft.

Bij je keuze is het belangrijk om het rietdekkersbedrijf goed te analyseren zodat je zeker bent dat je een goede kwaliteitsvolle dakbedekking hebt met goed riet en ook dat deze lang genoeg meegaat.

Comments are closed.