Radiator ombouw maken

Niet iedereen vindt een radiator mooi staan in hun woonkamer en daar is iets op gevonden. U kunt dan een radiator ombouw maken of kopen. Het is voordeliger om zelf een ombouw te maken maar daar gaat veel tijd in zitten. U kunt een ombouw ook bij een bouwmarkt kopen, dan kunt u deze zo installeren bij u thuis. In een bouwpakket van een ombouw systeem zitten twee zijpanelen van 80 cm hoog bij 23 cm breed en een raam om er voor te monteren. Deze zijpanelen zijn gemakkelijk aan te passen aan de hoogte en diepte van uw radiator. Mocht uw radiator groter zijn dan is dit ook geen probleem.

Leidingen vervangen

Als u een ombouw systeem gaat plaatsen om uw radiatoren heen, doet u dan nog eens een grote beurt aan uw radiator. Als u de radiator weg werkt, kunt u er lastiger bij en weet u niet of de radiator wel het te halen rendement haalt. Laat uw leidingen vervangen voordat u de radiator weg werkt. Zo weet u dat alles goed werkt als u uw radiator niet meer ziet. Uw radiator zal door de nieuwe leidingen ook beter kunnen functioneren want door de jaren heen kan er kalk in uw leidingen ontstaan waardoor het water er minder goed doorheen kan stromen.

Installatie

De installatie van een ombouw systeem is niet moeilijk en u heeft het zo opgebouwd. Als u de zijpanelen heeft zitten en het raamwerk heeft gemonteerd dan wordt er webbing voor het raamwerk gemonteerd. Webbing wordt met een nietpistool aan de achterzijde van het raamwerk vast gemaakt. Zo ziet u geen bevestigingsmateriaal zitten zoals schroeven. De webbing kunt u ook in verschillende soorten krijgen, zo heeft u papier webbing en natuurwebbing die u kunt monteren. U kunt ook panelen krijgen die van hardboard gemaakt zijn die u gemakkelijker kunt schilderen. Dit is een mooie en gemakkelijker manier om uw radiator mooi weg te werken.

Comments are closed.