Praktische verkooptips voor topverkopers

Verkopen is een vak apart en zeker niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er een aantal zaken die de basis vormen voor het verkopen van een dienst of product. In dit artikel gaan we met praktische tips van topverkoper Fred Benjamins een aantal aspecten behandelen. Doe er je voordeel mee!

Zorg voor een goede ‘klik’ met de klant

Het lastigste moment van een gesprek is om de juiste ‘klik’ te vinden met de potentiële klant. Jij wilt iets verkopen en de klant weet dat natuurlijk. Toch is het belangrijk om ook de voordelen voor de klant te benadrukken. Laat zien dat je meedenkt in het oplossen van de klant zijn of haar ‘probleem’. Jij hebt die oplossing in handen. Zodra je hebt bereikt dat de potentiële klant de meerwaarde van jouw oplossing inziet is de ‘klik’ bereikt.

Gelijk hebben of gelijk krijgen?

Jij bent expert op het gebied wat je doet en toch spreekt de klant je constant tegen met allerlei meningen en vooroordelen. Hoe ga je daar mee om? Het beste is om er niet tegenin te gaan. Dan voelen mensen zich in een hoekje gedrukt en zien ze je al snel als arrogant en irritant. Ontken dus nooit hun mening maar overtuig ze met gegronde argumenten die van toepassing zijn op hun situatie.

De juiste prijs aanbieden

Geld staat altijd centraal bij een verkoopgesprek. Uiteindelijk wil de klant zo goedkoop mogelijk jouw dienst of product afnemen en andersom wil jij de prijs zo hoog mogelijk laten beklinken. Een goede techniek daarbij is om een vanaf prijs aan te bieden. Dit geeft je een opening en voet tussen de deur. Wanneer de klant toehapt en je overtuigd de klant van jouw dienst dan komen er vaak extra’s bij die de prijs opschroeven. Zo kun je op een goede manier onderhandelen.

Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande tips. Mocht je meer tips willen dan kun je altijd de verkooptips van Fred Benjamins bekijken.

Comments are closed.