Popcorn Time versus Butter Project

De inmiddels beruchte Popcorn time software, waarmee u films en series te kijken voor gratis, afgesloten tegen het einde van oktober 2015. Toch Popcorn Time makers kondigde in oktober vorig jaar 30 zijn momenteel aan de ontwikkeling een legaal alternatief voor hun software. Dit alternatief wordt genoemd “Project Butter Download ‘en een verwijzing naar illegale inhoud zou er verschijnen.

“Popcorn Time”, zegt u?

Popcorn Time is een gratis software die het mogelijk maakt het bekijken van video’s beschikbaar op de BitTorrent-client is dat een protocol voor gegevensoverdracht via een computernetwerk. Deze software vergemakkelijkt aldus de toegang tot bestanden van BitTorrent. Films en series zijn beschikbaar vrijwel direct, in hoge kwaliteit en met ondertiteling in verschillende talen. De interface is eenvoudig te gebruiken, modern, sfeervol en zeer compleet.

Is dit legaal?

Velen roepen illegaal. Met behulp popcorn time, hoewel niet een streaming software zelf, binnen de werkingssfeer van de wet valt. Het is simpel, de film belasting Timeens het bekijken. Dit is de zogenaamde “het downloaden van peer-to-peer”. Dit is een het delen van bestanden tussen computers via het internet, waar elke gebruiker zowel de server en de ontvanger, vandaar de naam ‘peer-to-peer.

Bijgevolg kan de gebruiker die kijkt naar een film via deze software worden gedetecteerd door de autoriteiten en gestraft door hen. In de Verenigde Staten en Frankrijk, zijn meldingen ook gestuurd naar sommige gebruikers hen te waarschuwen voor de schending van het auteursrecht. Aan de gebruiker kant, het is de meest complete misverstand. De meeste van hen zijn in feite niet het verschil tussen een legale en Popcorn time service zoals Netflix. In Duitsland worden regelmatig boetes die door de Duitse autoriteiten.

Comments are closed.