Pijnlijk: vrijstelling wegenbelasting oldtimers vervalt door regeerakkoord.

Op dit moment is het nieuwe regeerakkoord een hot topic in Nederland omdat dit drastische gevolgen heeft op de samenleving in ons land. Iedereen wordt door de wijzigingen getroffen nu dat niet alleen de zorgverzekering een stuk duurder wordt maar dat ook nog eens de vrijstelling op wegenbelasting van oldtimers komt te vervallen.

Vele consumenten hebben er bewust voor gekozen om een oldtimer aan te schaffen om de kosten te drukken. Deze doelgroep wordt nu het hardst getroffen door deze abrupte verandering in de wetgeving. Uit onderzoek blijkt dat de oldtimer verkoop de laatste 10 jaar is verdubbeld omdat deze auto’s niet alleen betrouwbaar zijn en lang meegaan, maar ook erg geliefd zijn in Nederland. Vele mensen zullen nu uit nood hun classic car verkopen en overgaan op een zuinigere, moderne auto om financieel niet te worden benadeelt door deze verandering.

Consumenten verkopen oldtimers voor het eind van het jaar

Naar aanleiding van deze onverwachte wijziging gaan veel mensen hun oldtimer verkopen, of in ieder geval proberen te verkopen. De markt voor oldtimer verkoop is als gevolg enorm terug getrokken omdat deze auto’s niet meer interessant zijn voor potentiële auto inkopers.  Dealers en particulieren zoeken auto’s die niet alleen lang meegaan en fijn rijden, maar ook auto’s die zijn waarde houden. Daar voldoen de oldtimers niet meer aan, door deze regeling zijn meesten kwartje meer waard dus zal men er moeilijk vanaf komen.

De klok blijft tikken voor oldtimer eigenaren

Het regeerakkoord gaat in op januari 2013, dat betekent dat de klok tikt voor gezinnen die hun oldtimer nog willen verkopen. Het regeerakkoord is niet het enige dwarsboom: daarnaast zakken auto’s ieder jaar 10% in waarde, dit betekent een dubbele financiële klap voor oldtimer eigenaren. Consumenten kunnen op korte termijn nog van hun auto af, verkoop u oldtimer op de oldtimer inkoop site Oldtimer-Inkoop.nl. Meld u aan en ontvang binnen 48 uur een bod op uw klassieke auto door een erkende auto handelaar. De service is vrijblijvend en u krijgt contant betaald tijdens de sleuteloverdracht.

Het nieuwe regeerakkoord zorgt voor miljoenen extra bezuiniging

Het nieuwe regeerakkoord is met spoed ingezet om de financiële crisis tegen te gaan in ons land. dat betekent dat er miljoenen worden bezuinigd op alle mogelijke sectoren, maar er wordt niet alleen bezuinigd,er komen ook een aantal forse prijsverhogingen. Prijzen zullen omhoog gaan om de economie een boost te geven. Door onder andere de BTW verhoging, verhoging van de zorgpremie, verhoging van de leeftijd van pensioen, verhoging van brandstof prijzen, het invoeren van de wietpas lopen de kosten enorm op.

Het is een combinatie van prijsverhogingen aan de ene kant en van bezuinigingen aan de andere kant wat ervoor zou moeten zorgen dat de Nederlandse economie weer op gang komt, met alle gevolgen van dien. Dat werkt in dit geval in het nadeel van o.a. youngtimer eigenaren die deze wijziging opgedrongen krijgen. Laten we toch proberen om het positief te bekijken, het glas is halfvol en niet half leeg. Het complete plaatje zou vooruitgang moeten betekenen voor de maatschappij.

Comments are closed.