Particulier een auto verkopen met garantie

Als een particulier een auto wilt verkopen, dan is dat niet altijd zo eenvoudig. De reden waarom een koper liever een tweedehands auto aankoopt bij een handelaar dan bij een particulier is vaak de garantie.

Gaat u een nieuwe auto kopen bij een handelaar, krijgt daar sowieso garantie op. Zelfs al vermeldt men op de aankoopfactuur dat de auto gekocht wordt in de staat waarin hij zich bevindt, dan kan u (al zal het iets moeilijker zijn) een bepaalde garantie afdwingen.

Een auto kopen of verkopen als particulier

Bij een particulier wordt er van uit gegaan dat er geen garantie op het voertuig is. Concreet betekent dit dat, wanneer u de auto koopt en na 2 km begeeft de auto het, dan kan u daar niets tegen ondernemen. Dit verklaart waarom mensen niet meteen geneigd zijn om een tweedehands auto bij een particulier te kopen.
Wilt u echter als  particulier uw auto verkopen, dan kan u een troef in handen krijgen door toch garantie op het voertuig te geven.

Uw auto verkopen en een verzekering afslutien

U kan dat als particulier doen door een bepaald soort verzekering af te sluiten. Dergelijke verzekering gaat men meestal aan voor de duurtijd van een jaar en deze verzekering dekt dan alle reparaties of vervanging van onderdelen die binnen dit jaar nodig zouden zijn. Uiteraard zijn onderhoud (net zoals in een gewone garantie) niet inbegrepen in deze vorm van garantie. Sommige handelaars werken ook met dergelijke garantieverzekering bij hun voertuigen die zij verkopen.

Zonder problemen of stress uw wagen verkopen op “ikwilvanmijnautoaf.be”

Het aanbieden van dit voordeel zal er voor zorgen dat je als particulier vlugger de auto verkoop stimuleren. Natuurlijk zijn er wel beperkingen voor die verzekering. Zo verzekert men doorgaans slechts voertuigen tot een bepaalde leeftijd en een bepaalde kilometerstand. Ook is het meestal noodzakelijk dat het voertuig een diagnosetest ondergaat. En zowel het opmaken van deze diagnosetest als het aangaan van de verzekering zijn niet meteen goedkoop te noemen.
Het is dus aan te raden om zich af te vragen of het aangaan van deze verzekering voldoende lonend is. Men kan net zo goed het voertuig vlot verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be”. In dat geval heeft men geen enkele meerkost, men heeft geen problemen met de keuring en men heeft een reële kans dat de auto binnen de 24 uren zal verkocht zijn.

 

 

Comments are closed.