Palletetikettering wordt slimmer

Het benoemen, klasseren, traceren en afleveren van palletten gaat nu nog gemakkelijker dankzij da automatisering van het etiketteringsprocess. Tegenwoordig kunnen labelingsbedrijven het volledige traject verzorgen rond het automatisch etiketteren van palletten. Dankzij de laatste innovaties is de tijd waar vroeger pallet labelling niet meer was dan voornamelijk hardware is definitief voorbij.

Nu worden er elektronische denk elementen in het systeem gestopt door middel van een stuk software.

Uiteraard blijft de klassieke vorm van etikettering bestaan, niet elk bedrijf heeft de nodige installatie om deze laatste techniek toe te passen. Enkel de top-edge labelingsbedrijven hebben alles in huis om het vernieuwde labelingsysteem rond pallet-etikettering uit te werken op maar van een bedrijf. Het vernieuwde systeem werkt volgens experts zijn vruchten al af, labeling is sinds kort een heel pak slimmer via de intelligente software. Maar dan ook kan een pallet van de juiste date op het juiste moment voorzien worden. En efficiënte labeling en codering zorgen ervoor dat de effectiviteit en de productiviteit van uw bedrijf stijgt.

Het is dus aan te raden om de slimmere palletetikettering met beide handen te grijpen.

Kies voor een totaal oplossing

Zoals eerder gezegd is nog niet elk labelingsbedrijf uitgerust met de nodige apparatuur, zoals vernieuwe labelprinters, om de vernieuwde techniek uit te voeren. Het is dus aan te raden om een bedrijf uit te zoeken die alles in huis heeft. Dit door de simpele reden dat je geen problemen ondervindt van miscommunicatie door uitbesteding en omdat het besparend kan werken. Wanneer een bedrijf over de juiste apparatuur beschikt maar ook zelfs de toelevering zoals het maken van de eigen etiketten voor de apparatuur, dan kan u heel wat besparen. Er komt bijvoorbeeld geen extra partij aan te pas met extra projectmanagement. Dat is niet alleen goedkoper, het maakt de prijs voor uw automatische pallet labelling installatie ook transparanter. Bovendien kunt u vertrouwen op één aanspreekpunt voor het hele systeem: Labelingsbedrijf is dan verantwoordelijk van A tot Z. Dit levert tevens een complete knowhow op waarbij u als klant enkel geholpen kunt zijn.

Van hardware tot software

Om de slimmere palletetikering toe te passen volstaan het niet om alleen de nodige apparatuur in huis te hebben. Voor een snelle implementatie van deze techniek moet je ook over de juiste hard- en software beschikken. Op die manier kan het systeem vlekkeloos aangestuurd worden vanuit uw ERP systeem zoals SAP, Citrix, Bahn, Navision,… Een goed en vernieuwend labelingsbedrijf zorgt via geïntegreerde palletlabelling voor de link tussen uw ERP systeem en de werkvloer.

De juiste keuze

Zo zie je maar dat het kiezen van de slimmere palletettikeringstechniek en het juiste labelingsbedrijf een heel verschil kan maken. Het kan ervoor zorgen dat uw pallet sneller, accurater en gecontroleerd kan afgeleverd worden. Dit resulteert in een hogere productiviteit voor uw bedrijf.
Een slimmer bedrijf begint dus bij een slim etiket.

Comments are closed.