Op zoek naar de perfecte feestjurk? De tips!

Je bent uitgenodigd voor een feestje, hoe ga jij de perfecte feestjurk vinden? Hieronder een aantal tips die je op weg helpen om de jurk te vinden die bij jou past!

Welke feestjurk bij welk figuur?

Ieder figuur is anders, dat is bij iedereen wel bekend. Maar hoe herken je nu jouw lichaamsvormen en hoe kom je erachter wat je wel en niet kunt dragen. Heb je een peer figuur (smalle schouders en wat vollere bovenbenen en dijen), leg dan het accent op jouw bovenkant! Dit kun je doen door bijvoorbeeld een feestjurk te kiezen die aan de bovenkant een mooie print heeft en de onderkant een effen kleur heeft. Draag geen broeken en rokjes met prints of die erg strak zitten.

Ben jij een zandloper? Dan heb je een smalle taille en zijn jouw heupen en schouders ongeveer even breed. Jij bent in de positie om al jouw lichaamsdelen te benadrukken, maar het mooiste is de taille. Omslagjurken zijn hiervoor perfect! De nadruk wordt hier op de taille gelegd en jouw figuur komt erg mooi uit. Laat feestjurken met een A-lijn voor wat ze zijn, deze verbergen de mooie taille.

Heb jij een V figuur? Dan heb je brede schouders en smalle heupen. In dit geval kun je het beste een feestjurk kiezen die jouw onderlijf benadrukt. Kies voor een jurk met prints die op het onderlichaam vallen of een donkere effen kleur. Laat schoudervulling, bont of sjaals voor wat ze zijn, deze leggen de nadruk op de brede schouders.

Accessoires voor feestjurken

Wanneer je de perfecte feestjurk hebt gevonden, is het tijd voor bijpassende accessoires. Houdt hierbij in je achterhoofd: Less is more. Wanneer je bijvoorbeeld een little black dress aan hebt, is het vaak mooier om de accessoires basic te laten. De make up kan hierdoor wat heftiger, bijvoorbeeld knaprode lippen en rode nagellak. Deze kleur kun je dan terug laten komen in je pumps of een detail van rood in de clutch. Heb je een gekleurde feestjurk? Houdt pas dan goed de kleuren van jouw accessoires hier op aan. Pas de volledige outfit altijd van de te voren inclusief alle accessoires, zodat je weet hoe jouw feestjurk combineert met alle accessoires.eb

 

 

 

 

Comments are closed.