Mogelijkheden van natuursteen in jouw tuin

Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse steensoorten die uit de natuur komen. De keuze van het materiaal zal de uitstraling van jouw tuin gaan bepalen. Zo kunt je een favoriete plek creëren die geheel persoonlijk bij jezelf past. Deze natuurlijke invloeden maken elke omgeving sfeervol en persoonlijk. Natuursteen kan in de tuin worden opgenomen door bijvoorbeeld de bestrating, siergrind, terrastegels en andere accessoires.

Een terras van natuursteen

Een terras van natuursteen is erg mooi, sfeervol en exclusief. Vaak worden deze terrassen gelegd als zonneterras. De sfeer die deze terrassen creëren worden meestal gezien als warm, speciaal en haalt het vakantiegevoel naar boven. Daarnaast worden terrassen natuurlijk in verband gebracht met mooi weer en een lekker zonnetje. Wanneer je bij deze stenen dan ook nog eens een perfect passend tuin stel kan bemachtigen ben je natuurlijk al een flink eind op weg. Zorg voor goede ligbanken en fijne stoelen waar je heerlijk in kan wegdromen op je natuursteen terras wanneer het straks weer zonnig en warmer wordt.

Nog meer natuursteen in jouw tuin

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om natuursteen terug te laten komen in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan sierstenen. Dit zijn prachtige stenen en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren zoals grijs, geel, zwart, roze, groen en wit. In de buurt van een vijver zullen deze stenen volledige tot hun recht komen. Je kunt je laten inspireren door de zoeken op internet, maar mooier is natuurlijk om het met eigen ogen te bekijken in bijvoorbeeld een showroom.

Naast sierstenen kan je jouw tuin ook verrijken met constructieve of decoratieve materialen. Bij constructieve materialen kun je denken aan muurtjes, trappen of vijvers in de tuin. Hier is de keuze in materialen en soorten erg groot. Ben je een liefhebber van strak en modern? Dan is antraciet een goed kleur! Heb je toch voorkeur voor oudheid en romantiek? Dan kun je beter voor geel of violetto gaan. Decoratieve materialen zijn de kachels, bruggetjes, barbecues, beelden en fonteinen. Wanneer je de decoratieve materialen net als de tegels in natuursteen uit laat voeren creëer je een prachtige eenheid in de tuin.

Kortom, met natuursteen zijn er talloze mogelijkheden te bedenken. Door de vele soorten, maten en kleuren die natuursteen te bieden heeft is er voor ieder wat wils.

Comments are closed.