Moderne veiligheid maatregelen in auto’s

Vroeger waren de eerste auto’s vergelijkbaar met pantser voertuigen: blokken staalplaat gelast op een chassis, met bijna geen pk’s. Zo’n grote blok staal op wielen voelde wel veilig voor de mensen van die tijd, tot dat er ineens een grote boom verschijnt en het logge vehikel niet op tijd tot stilstand komt met de toenmalig voorhanden remtechniek.

Een half ontwortelde boom later en een mini tank die het waarschijnlijk wat gekrenkt is maar best nog rijdbaar zal zijn moet dan helaas wel van eigenaar wisselen omdat de bestuurder op appelmoes lijkt na de botsing.

Een auto kopen voorzien van voldoende veiligheid maatregelen

De eerste maatregel en tevens de meest succesvolle tot nu toe, was het gebruik van een riem of gordel die voorkomt dat de bestuurder bij een botsing uit zijn stoel gekatapulteerd word en zodoende verwondingen oploopt. Naarmate er meer auto’s op de weg kwamen en de auto’s steeds hogere snelheden behaalden door de vooruitgang van de techniek, werden de ongelukken met fatale afloop talrijker, wat ertoe leidde dat consumenten meer naar veiligheid informeerden bij een nieuwe auto kopen.

De moderne auto’s

Moderne auto’s rollen muisstil over het asfalt en van geen enkel hobbeltje lijk je iets te voelen met die fijn afgeveerde, onafhankelijke wielophanging. En mocht er iets gevoeld worden kan het voertuig in veelal acceptabele meters tot stilstand komen doormiddel van de moderne remmen die nooit lijken te weigeren. De steeds meer aanwezige boordcomputer laat dan nog even weten hoeveel kilometers er nog brandstof verbrand kan worden, en of het zodra u uitstapt nog een beetje behagelijke temperatuur buiten is. Niet minder belangrijk natuurlijk is het schadevrij parkeren met behulp van de onvermoeibare stuurbekrachteging en parkeersensoren: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Daarom gelijk maar even de navigatie instellen voor de volgende bestemming, die vermoedelijk veilig bereikt wordt als de gordel niet vergeten wordt.

Autofabrikanten maken veiligheid een prioriteit

Autofabrikanten beginnen dan ook massaal veiligheidssystemen te ontwikkelen en te implementeren in de nieuwste modellen en adverteren uiteraard ook met de naar eigen zeggen uiterst veilige vierwielers. Er zijn honderden advertenties te vinden met als titel “nieuwe auto kopen met korting” met gordels voor elke stoel, airbags voor en achter, en tegenwoordig zelfs voor de fietser die op de voorruit beland het kan niet veilig genoeg zijn als je de advertenties moet geloven. Het is een feit dat hedendaagse auto’s aanzienlijk veiliger zijn voor bestuurder alsmede voetgangers dan in grootmoeders tijd,zeer positief uiteraard. Veel mensen gaan nu ook hun occasion verkopen om over te gaan op nieuwe auto met allerlei leuke extra’s en veiligheid maatregelen voor hun gezin.

Comments are closed.