Minder faillissementen in de horecabranche

Eindelijk is het dan zover, een ommekeer in een lange periode van crisis. We hebben weer positieve berichten te melden vanuit de horecabranche, het aantal faillissementen is namelijk gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Feit blijft wel dat er nog steeds horecabedrijven genoodzaakt zijn hun hotel of restaurant te koop aan te bieden.

Mooi weer zorgt voor volle terrassen

Het is algemeen bekend dat de horeca het moet hebben van mooi lente- en zomerweer. Tot dusver mogen de horecaeigenaren dus niet klagen met de weersvoorspellingen en hetgeen al geweest is. De terrassen zitten lekker vol en het begint er op te lijken dat de echte crisis achter ons is gelaten en de consumenten hun geld weer durven uit te geven.

Omzet groeit harder dan verwacht

Doordat de weersomstandigheden ons gunstig gezind zijn merkt de horeca dit direct in de stijgende omzet. Tot dusver heeft de horeca een stijging meegemaakt van ongeveer 8 procent in 2014 vergeleken met 2013. Met name de snackbars draaien meer omzet en de cafés blijven helaas nog iets acht qua omzet.

Zelf een horecabedrijf beginnen?

Voor velen is het een droom die vaak bij een droom blijft, maar ondanks de crisis die achter ons lijkt te liggen kunnen we concluderen dat dit een goed moment is om bijvoorbeeld een restaurant te beginnen. De prijzen van panden zijn erg laag en de keuze is enorm door de vele faillissementen de afgelopen jaren. Wie ooit nog eens een eigen horecabedrijf wil, moet nu instappen! Daarnaast stijgt het consumentenvertrouwen weer wat ten goede komt voor de omzet in de horeca.

Comments are closed.