Meer over lampen

In een woonkamer horen, naar mijn mening, een aantal verschillende lampen. Hanglampen horen boven de eettafel, die in mijn geval in de woonkamer staat. Dan heb je nog Staande lampen, deze horen natuurlijk ook in de hoekjes op de grond te staan. Ze geven veel sfeer en dienen ook wel een beetje als decoratie. 

Natuurlijk moeten alle lampen passen bij de rest van de stijl van de woonkamer en daarmee maak je een woonkamer wel af. Zo ook tafellampen. Die horen bijvoorbeeld op de tv meubel en op de bijzettafels. Of in de slaapkamer op de nachtkastjes. Zulke lampjes zijn ontzettend sfeervol en geven heel rustig licht.

Ook wandlampen zijn heel functioneel, misschien niet voor in de woonkamer maar in de gang zijn ze zeker op zijn plaats. Ze geven genoeg licht om je schoenen ’s morgens vroeg aan te trekken of ’s avonds laat uit te trekken.

Je hebt lampen die meer licht geven en lampen die sfeerverlichting geven. Je wil natuurlijk geen TL balk in je woonkamer want dat is absoluut niet sfeervol. Dit is veel beter in bijvoorbeeld een kantoor of een andere ruimte waar je veel en duidelijk licht nodig hebt. Zo heeft iedere lamp een andere functie en kunnen verschillende lampen ook verschillende functies vervullen.

Comments are closed.